Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nea’ Ion, hunedoreanul care umblă îmbrăcat ca Avram Iancu | La mulți ani, România!

Publicat:

1448920832 Ion Bașcuț participa uneori și la mitingurile partidelor politice FOTOGRAFII: REMUS SUCIU De vreo trei-patru ani, este o prezența obișnuita a manifestarilor publice importante din județul Hunedoara. Se remarca de fiecare data purtand costum popular „din cap pana-n picioare”. Nu lipsește niciodata tricolorul, ba chiar e afișat din abundența: steag, eșarfa, cocarda la piept, plus una pe caciula. Se numește Ion Bașcuț, are 77 de ani, iar visul sau i se poate implini chiar astazi: sa-l salute pe in timp ce solistul canta pe scena „Noi suntem romani”.

Ion…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tiberiu Groza, originar din Alba, o viața inchinata promovarii culturii tradiționale: Este director artistic al Ansamblului Folcloric „Dor Transilvan” și președintele Societatii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din Romania.

19:55, 05.05.2024 - Tiberiu Groza, originar din Alba, o viața inchinata promovarii culturii tradiționale: Este director artistic al Ansamblului Folcloric „Dor Transilvan” și președintele Societatii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din Romania. Tiberiu Groza, originar din Alba, o viața inchinata promovarii culturii tradiționale:…

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

„Marș pentru viața”, astazi, in aproape toata țara VIDEO

22:00, 30.03.2024 - Astazi a avut loc in alte aproape 1.500 de localitati din Romania si Republica Moldova „Marșul pentru viața”. Tema de anul acesta a fost „Construim impreuna pentru viata”. „Prin aceasta activitate de incurajare a femeilor insarcinate si de ajutorare a femeilor, a mamelor cu multi copii, a parintilor…

Senatorul Cristian Lungu: Marșul pentru viața este raspunsul la bolnava ideologia LGBTQ

21:00, 30.03.2024 - In perioada 1-31 martie se desfașoara „Luna pentru viața 2024” și care a culminat cu Marșul pentru viața 2024, organizat sambata, 30 martie, in mai multe localitați din Romania. La Cluj-Napoca, evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a 14-a ediție și a avut loc in Piața „Avram Iancu”, pe platoul din…

Cantautorul George Nicolescu a murit la 74 de ani. Mesajele transmise de Cezar Ouatu și Andrei Paunescu. „Vocea de aur care a lansat celebrul cantec „Eternitate”

14:25, 26.03.2024 - George Nicolescu a murit la 74 de ani, iar anuntul a fost facut pe Facebook de Andrei Paunescu, fiul lui Adrian Paunescu. Cantautorul nevazator era cunoscut pentru melodia "Eternitate", una dintre cele mai de succes piese romanești.„S-a stins George Nicolescu. Familia ramasa aici mi-a permis sa va dau…

BIOGRAFIE Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din Romania, a incetat din viața

13:05, 25.03.2024 - Autor al consacratei „Istorii critice a literaturii romane” – despre cinci secole de literatura, Manolescu a murit dupa ce recent a facut o criza cardiaca. The post BIOGRAFIE Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din Romania, a incetat din viața first appeared on Informatia Zilei .

Orașul care era polul saraciei in Romania anului 2000. Versuri amare despre viața localnicilor VIDEO

07:05, 10.03.2024 - In anii 2000, localnicii din Calan (Hunedoara) deplangeau, in versuri, soarta orașului muncitoresc și marilor sale uzine metalurgice. Combinatul in care munceau mii de oameni a disparut in doar cațiva ani.

Castelul medieval din Romania ce atrage toate privirile. Se așteapta noi descoperiri VIDEO

06:40, 22.02.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost restaurat, cu fonduri europene, insa investițiile in cel mai popular monument din vestul Romaniei vor continua. Schelele au fost așezate deja pentru noile lucrari, care vor dezlega unele dintre marile mistere ale edificiului.


Ce parere ai despre aceasta stire?