Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Naşterea Domnului: Crăciunul în Transilvania - tradiţii şi superstiţii

Publicat:

înseamna, la nivel mai general, timp petrecut cu familia, petreceri, cadouri, bucurie, însa exista unele obiceiuri care variaza în functie de tara si de istoria fiecarui popor.

Lingvistii nu s-au pus de acord cu privire la originea cuvântului "Craciun". Unii spun ca ar fi mostenit din latinescul "creationem", "creatie" sau "nastere", alte izvoare istorice sugereaza ca la originea sa se afla un cuvânt mult mai vechi, tracic, de dinainte de romanizarea Daciei. Alti specialisti spun ca ar proveni…

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Tradiții și superstiții de Florii: peștele și ramuri de salcie -pentru noroc și sanatate!

13:41, 28.04.2024 - De duminica Floriilor, creștin-ortodocșii se pregatesc pentru una dintre cele mai importante tradiții din calendarul religios. Ziua de 28 aprilie 2024 marcheaza inceputul Saptamanii Patimilor, iar pregatirile pentru aceasta zi speciala sunt intense și pline de semnificație. Una dintre cele mai cunoscute…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

20 martie 2024 – Echinocțiul de primavara: semnificație, tradiții și superstiții. Cand se trece la ora de vara

21:55, 19.03.2024 - 20 martie 2024 – Echinocțiul de primavara: semnificație, tradiții și superstiții. Cand se trece la ora de vara 20 martie 2024 – Echinocțiul de primavara: semnificație, tradiții și superstiții. Cand se trece la ora de vara Echinocțiul de primavara 2024 sau inceputul primaverii astronomice, se va produce…

TRADIȚII POPULARE IN ROMANIA Tradiții și superstiții in ziua de 2 Martie

11:15, 02.03.2024 - Fiind o sambata in acest an, este important sa fim precauți și sa evitam sa incepem lucruri noi sau sa plecam la drum, conform tradiției populare. The post TRADIȚII POPULARE IN ROMANIA Tradiții și superstiții in ziua de 2 Martie first appeared on Informatia Zilei .

Ți-ai ales „baba”? Iata de ce alte tradiții trebuie sa ții cont astazi

07:17, 01.03.2024 - Prima zi a primaverii vine cu multe tradiții și superstiții. Unic in lume, marțișorul este simbolul acestei zile. El este cel care vestește primavara și care decide norocul romanilor pentru anul ce urmeaza. Din acest motiv, exista multe zone in care femeile sunt cele care il ofera, iar in Transilvania…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de 1 Martie. Care este semnificația marțișorul, de fapt

07:45, 28.02.2024 - An de an, la data de 1 Martie, are loc una dintre cele mai frumoase și speciale sarbatori. Aceasta zi aduce cu ea oficial primavara. De asemenea, de aceasta sarbatoare se ține cont de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Iataca care este semnificația marțișorul, de fapt!


Ce parere ai despre aceasta stire?