Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NASA a descoperit un sistem solar cu acelaşi număr de planete ca al nostru

Publicat:

Agentia spatiala americana (NASA) a descoperit in premiera opt planete care orbiteaza in jurul aceleiasi stele, o stea indepartata numita Kepler-90, aflata la o distanta de 2.545 de ani lumina de Pamant, in constelatia Dragonul, relateaza joi CNN si Xinhua.

Este prima stea in jurul careia orbiteaza la fel de multe planete ca si in jurul soarelui nostru, iar cercetatorii cred ca este prima din multele care vor fi descoperite.

Cercetatorii stiau din 2013 ca sapte planete orbiteaza in jurul stelei, dar cu ajutorul "", care a analizat datele obtinute…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primaria Suceava a depus spre finanțare la ADR Piatra Neamț proiectul in valoare de peste 24 de milioane de euro care vizeaza fluidizarea traficului in municipiu

14:56, 06.05.2024 - Primaria Suceava a depus recent la Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord Est de la Piatra Neamț proiectul ”Sistem de management și modelare urbana destinat fluidizarii traficului și imbunatațirii calitații vieții”, a anunțat primarul Ion Lungu. El a subliniat ca este vorba de acel proiect care in…

Descoperire importanta a astronomilor: Un curcubeu a fost observat pe o planeta din afara sistemului solar

23:30, 07.04.2024 - Semnele unor misterioase modele asemanatoare curcubeului au fost detectate pe o planeta din afara sistemului solar, au anunțat astronomii, potrivit BBC.Fenomenul, numit efectul de glorie, este adesea observat pe Pamant și a fost descoperit o singura data pe o alta planeta, Venus.

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Plați de peste 403 milioane lei efectuate de APIA pentru Campania 2023

18:15, 21.02.2024 - Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultura (APIA) informeaza, intr-un comunicat, ca pana in data de 13 februarie a efectuat plați pentru anul de cerere 2023 in suma totala de 403.124.402,23 lei, astfel: λ 3.685.988,61 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru un numar de 1.581…

Tezaurul din Villena, un mister care a uluit cercetatorii: obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

08:05, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?