Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Morminte descoperite într-o biserică medievală din Sălaj, distrusă de invaziile turcești din secolul al XVII-lea

Publicat:

Arheologii Muzeului Județean de Istorie și au descoperit mai multe morminte morminte medievale in interiorul unei biserici din localitatea Pericei, disparuta in urma invaziilor turcești din 1658 și 1660 și identificata arheologic in anul 2020.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Ulița copilariei”: O incursiune captivanta in viața copiilor din satul tradițional

17:10, 08.05.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție publica de cultura care funcționeaza sub autoritatea Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției temporare: „Ulița copilariei”. Evenimentul va avea loc vineri, 10 mai 2024, incepand cu ora 13,00, in Beciul Cultural al muzeului.…

Duminica a IV-a din Post (a Sfantului Ioan Scararul) – Cuvantul Inaltpreasfințitului ...

11:05, 15.04.2024 - Praznuirea liturgica a Sfantului Ioan Scararul in Duminica a patra a Marelui Post, desi Biserica, atat in Rasarit, cat si in Apus, i-a statornicit ziua de praznuire pe 30 martie, este intalnita episodic in secolul al XIII-lea si nelipsita incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta consacrare este ...

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora

16:25, 27.03.2024 - FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora FOTO: Piese inedite descoperite la Alba Iulia din secolul XVI la Biblioteca Batthyaneum. Care este istoria acestora In perioada 1907-1914, la catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia,…

Vernisajul expoziției stradale „Salașuri ale solidaritații. O foto-etnografie a piețelor din Salaj”

08:00, 23.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție subordonata Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției stradale „Salașuri ale solidaritații. O foto-etnografie a piețelor din Salaj”. Evenimentul va avea loc joi, 28 martie 2024, incepand cu ora 14,00, in zona pietonala din fața…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Vernisajul expoziției temporare „Graffiti de altadata. Scrisul cursiv la Porolissum in epoca romana”

20:36, 14.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, instituție subordonata Consiliului Județean Salaj, va invita la vernisajul expoziției temporare „Graffiti de altadata. Scrisul cursiv la Porolissum in epoca romana”. Evenimentul va avea loc marți, 19 martie 2024, incepand cu ora 14,00, in Beciul Cultural al…

Exponatul lunii martie, la MINAC: In luna dedicata femeii - statuete de teracota descoperite la Tomis ce reprezinta personaje feminine

15:30, 04.03.2024 - In luna decembrie a anului 2023 a fost efectuata o cercetare arheologica preventiva pe strada Labirint din municipiul Constanta, unde a fost documentata o mica parte a necropolei de vest a anticului Tomis, cu aceasta ocazie fiind cercetate 35 de morminte.In unul dintre aceste morminte, M15, datat in…


Ce parere ai despre aceasta stire?