Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moment istoric! Kazahstanul renunță la alfabetul chirilic și trec la cel latin din 2018

Publicat:

, , a decis ca tara sa sa renunte din 2018 la alfabetul chirilic si va trece la cel latin. Seful de stat a oferit si primele indicatii guvernului pentru realizarea unui plan de trecere. "Incepem pregatirile pentru trecerea la alfabetul latin. Guvernul ar trebui sa realizeze un grafic de trecere a limbii kazahe la alfabetul latin", se mentioneaza intr-un articol semnat de Nazarbaiev. "Pana la sfarsitul anulu (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Moment istoric: Macron merge in Germania in prima vizita de stat prezidențiala franceza din ultimii 24 de ani

12:41, 26.05.2024 - Președintele francez Emanuel Macron aterizeaza duminica in Germania pentru o vizita de stat de trei zile, urmata de o reuniune bilaterala a cabinetului, in contextul in care cele doua mari puteri ale UE incearca sa dea dovada de unitate inainte de alegeri

FOTO – Moment istoric – Bolnav de cancer, regele Charles il numește pe prințului Williams in funcția de colonel-șef al Corpului Aerien al Armatei Britanice

22:20, 13.05.2024 - FOTO – Moment istoric – Bolnav de cancer, regele Charles il numește pe prințului Williams in funcția de colonel-șef al Corpului Aerien al Armatei BritaniceRegele Charles a predat oficial prințului William rolul de colonel-șef al Corpului Aerien al Armatei, informeaza Sky News.

DISPERARE? Boc anunța un moment istoric: S-a emis primul certificat de naștere semnat electronic / Istoric era sa avem Centura Metropolitana!!!

21:31, 08.05.2024 - Primul certificat de naștere semnat electronic a fost eliberat miercuri de Serviciul de Stare Civila din Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, intr-o campanie disperata de imagine. Printr-un proiect cu finanțare europeana, Serviciul Stare civila din municipiul Cluj-Napoca permite de acum intocmirea…

Moment istoric la Londra: Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar

19:00, 04.05.2024 - Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi in Anglia, devenind astfel primul edil al capitalei britanice care obtine un al treilea mandat, au anuntat media britanice, dupa numararea tuturor voturilor, relateaza AFP si EFE, potrivit Agerpres.

VIDEO Moment istoric: Rusia isi retrage trupele din Nagorno Karabah

19:30, 17.04.2024 - Rusia a inceput retragerea trupelor de ”mentinerea pacii” din Nagorno Karabah, anunta miercuri un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit RIA Novosti, confirmand informatii in acest sens ale presei azere, relateaza AFP, informeaza News.ro.

Moment istoric: Banca Angliei renunta la un model depasit al previziunilor privind inflatia

10:45, 13.04.2024 - Banca Angliei a anuntat vineri o revizuire a previziunilor sale privind inflatia care are loc ”o data la o generatie”, in urma unei revizuiri mult asteptate efectuata de fostul presedinte al Rezervei Federale, Ben Bernanke, transmite Reuters.

Moment istoric la Manești! A fost pornita prima centrala conectata la rețeaua nou inființata de gaze naturale

16:15, 09.04.2024 - Un moment istoric a fost marcat astazi la Manești, acolo unde a fost inființata din fonduri bugetare locale rețea de alimentare cu gaze naturale. O investiție pe care locuitorii, dar și administrația locala o așteptau. Conform edilului Constantin Alexandru efortul bugetar a fost de 7,5 milioane, iar…

Ciolacu, dupa sfințirea capelei ortodoxe din Parlament: „Un moment istoric marcat de binecuvantarea de catre Preafericitul Daniel”

19:40, 25.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a evidentiat luni, dupa sfintirea Capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului, ca aceasta reprezinta „marturia rolului crucial” pe care spiritualitatea il are in viata cotidiana, informeaza Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?