Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misterul din spatele uimitoarei diversități de forme a ouălor, dezlegat de oamenii de știință americani (studiu)

Publicat:

Misterul din spatele uimitoarei diversitați de forme a oualor de pasari, de la cele elipsoidale, cum este in cazul celor de colibri, la sferice - la bufnițe - sau ovoidale, ca cele ale speciilor care traiesc in zona țarmurilor, ar fi fost rezolvat de o echipa de oameni de știința din , informeaza Xinhua. Conform noului studiu, publicat joi in jurnalul american "Science", forma oualor de pasari este data de capacitatea de zbor, iar membrana din interiorul oului ar putea juca un rol deosebit de important in determinarea formei. "Spre deosebire de ipoteza clasica, noi am descoperit ca…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO/VIDEO: Obiceiul vopsirii oualor in coji de ceapa se pastreaza și astazi pe Valea Bargaului

09:05, 04.05.2024 - Este un obicei ce dateaza de multe decenii incoace. Din cauza faptului ca mai demult nu exista vopsea de oua, bunicii noștri au gasit un mod mai sanatos și natural de a pregati ouale pentru a le ciocni in ziua de Paște. Chiar daca procesul este simplu, rezultatul este unul surprinzator. Maria (46 de…

SPAȚIU O capsula Dragon a companiei SpaceX s-a desprins de ISS si se indreapta spre Terra

09:05, 30.04.2024 - O capsula Dragon de tip cargo a companiei SpaceX s-a desprins de Statia Spatiala Internationala (ISS) duminica si se afla pe drumul sau de intoarcere spre Terra, a anuntat Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu din Statele Unite (NASA), citata de Xinhua. The post SPAȚIU O capsula Dragon…

Scenariul negru care amenința intreaga lume: ce s-ar intampla in cazul in care se declanșeaza razboiul nuclear

20:35, 16.03.2024 -  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat un studiu care arata cum s-ar desfașura un razboi nuclear intre SUA și Rusia. Potrivit acestora, un astfel de conflict ar incepe cu rușii care lanseaza o racheta nucleara catre o zona de la granița Poloniei și Germaniei.Daca lucrurile ar degenera…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Lupii de la Cernobil dezvolta gene rezistente la cancer in urma expunerii la radiații

12:35, 11.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Princeton exploreaza mutațiile genetice și modificarile imunitare ale lupilor din zona de excludere a Cernobilului pentru a descoperi posibile soluții in lupta impotriva cancerului la oameni. In urma dezastrului nuclear de la Cernobil din 1986, cercetatorii de la Universitatea…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?