Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mii de munți înalți descoperiți pe fundul oceanului planetar cu ajutorul sateliților

Publicat:

Noua harta, mult mai precisa și mai detaliata decat versiunea anterioara, din urma cu doua decenii, a fost elaborata de specialiști de la of Oceanography, din California, cu ajutorul datelor furnizate de satelitul CryoSat-2, al Agenției Spațiale Europene (ESA), și al satelitului Jason, de la NASA, scrie Agerpres.ro. 

Satelitul european are ca obiectiv principal observarea calotelor de gheața polare, dar opereaza și asupra oceanelor, iar cel american, aflat in ultima sa misiune, a masurat cu precizie campul gravitațional terestru.

'Cu ajutorul datelor radar…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Statele Unite: O catelusa data disparuta in California, regasita la 3.770 de kilometri de casa

09:46, 09.04.2024 - O catelusa data disparuta in California in urma cu noua luni a fost regasita in mod miraculos in statul Michigan, la o distanta de peste 3.770 de kilometri, spre marea bucurie a proprietarilor, informeaza AFP, transmite AGERPRES . Mishka, o catelusa de talie mica din familia terierilor, a disparut fara…

Povestea incredibila a unei cațelușe disparute din California, regasita la 3.770 de kilometri de casa

14:35, 05.04.2024 - Mishka, o catelusa de talie mica din familia terierilor, a disparut fara urma in iulie anul trecut de la domiciliul familiei din San Diego, in apropiere de frontiera cu Mexicul.A fost gasita in urma cu cateva zile la Harper Woods, o localitate la periferia Detroit, la granita cu Canada, dupa ce a traversat…

Incalzirea globala a schimbat rotația Pamintului

23:40, 29.03.2024 - Topirea gheții de la polii Pamintului din cauza incalzirii globale modifica viteza de rotație a Pamintului, ceea ce va duce la scoaterea unei secunde pina in 2029. Cu toate acestea, acest lucru ar putea cauza o eroare fara precedent in sincronizarea timpului rețelelor de calculatoare. La o astfel de…

E nevoie de sprijin: Doneaza un leu pentru TELELEU

20:55, 17.03.2024 - Teleleu din Maramureș face un apel la doritori pentru a putea continua live-urile de la diverse evenimente culturale din județ. ”Daca un singur leu poate face o diferența, imagineaza-ți ce putem realiza impreuna! Proiectul nostru Teleleu aduce in casele voastre evenimente culturale și religioase transmise…

Basarab Panduru nu are mila de FCSB: „Sa spuna mulțumesc pentru egal! A fost un meci foarte slab. Parca a venit pe jos la Cluj”

09:16, 20.02.2024 - Basarb Panduru a avut un discurs dur la adresa celor de la FCSB dupa prestația din meciul cu U Cluj, 0-0. Fostul internațional a criticat jocul echipei lui Elias Charalambous și spune ca, in condițiile in care U Cluj a ratat un penalty, FCSB ar trebui sa fie mulțumita cu punctul obținut pe Cluj Arena.…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…

Guvernatorul BNR: Deficitul trebuie sa fie finantat. Nu cred ca suntem o tara care sa ne putem juca cu finantarea deficitului

13:55, 15.02.2024 - Mugur Isarescu a fost intrebat joi, intr-o conferinta de presa, care ar fi riscurile daca ar fi luate noi masuri fiscal bugetare si daca este posibil sa fie introduse in acest an.  “Eu le citesc de la dumneavoastra din presa aproape zilnic, riscurile astea. Si dumneavoastra ma intrebati pe mine. Intrebati…

Florin Dragan, rectorul UPT: „La nivel national, numarul de studenți ce vor sa devina ingineri a scazut cu aproape 15% in ultimii zece ani. Asta deși pe piața muncii este o cerere imensa”

10:40, 09.02.2024 - Un raport privind starea invațamantului superior din Romania, realizat de Ministerul Educației, arata ca la facultațile de inginerie erau anul trecut inscriși 75.331 de studenți. In 2014 erau cu 11.000 mai mulți; Deși universitațile tehnice au reușit sa mențina in general cifrele de școlarizare, universitațile…


Ce parere ai despre aceasta stire?