Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Microplasticele perturbă sistemul digestiv al păsărilor marine (studiu)

Publicat:

Oamenii de stiinta stiu de mult timp ca pasarile marine ingereaza microparticule de plastic, pe care le confunda cu hrana. Conform unui studiu publicat luni, aceste deseuri nu doar obstructioneaza sau tranziteaza stomacul, ci perturba echilibrul intregului sistem digestiv, relateaza AFP.

Studiind tractul digestiv a doua specii de pasari marine din , Fulmarus glacialis si Calonectris borealis, cercetatorii au constatat ca particulele minuscule de plastic le distrug acestora microflora intestinala - un set complex de microorganisme, care include bacterii bune si rele, informeaza…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimente si obiceiuri pentru a-ti revigora sistemul digestiv dupa excesele de Paste

14:16, 06.05.2024 - Dupa perioadele de sarbatori, precum Pastele, in care avem tendinta sa ne bucuram de mancaruri bogate si sa ne abatem de la rutina alimentara obisnuita, este important sa ne concentram pe reglarea digestiei si revenirea la un stil de viata sanatos.Iata cateva recomandari de alimente si strategii pentru…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Cluj - Caz de boala cronica a Romaniei! Au finalizat de un an canalizarea, dar oamenii deverseaza in parau: Miroase infernal! - FOTO

09:35, 02.03.2024 - Un clujean din Cojocna este in lupte grele cu Primaria din localitate care a finalizat de un an canalizarea pe strada, dar nu a recepționat-o. Acesta spune ca oamenii deverseaza dejecțiile in parau. ”Sistemul de canalizare nu are recepția facuta. Oamenii iși construiesc toalete ca la oraș și folosesc…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?