Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

MAPN a refuzat în urmă cu trei ani soluția psihologilor pentru sindromul posttraumatic. Acum schimbă legea

Publicat:

Militarul roman caruia statul nu ii recunoaste diagnosticul de stres posttraumatic, dupa misiunea din Afganistan, vrea sa dea in judecata . In acelasi timp, psihologii de la Cluj-Napoca anunta ca au un laborator special, in care pot ajuta asemenea soldati sa depaseasca traumele. Armata a respins insa proiectul pe motiv ca nu exista astfel de cazuri in Romania. Pe de alta parte, MAPN a anunțat ca lucreaza la un proiect de lege care sa modifice legea actuala, care nu da voie ca boala sa fie catalogata una profesionala și, automat, statul sa nu plateasca tratamentul.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se schimba legea. Fugarii vor plati costurile aducerii lor in țara

13:46, 14.05.2024 - Camera Deputatilor a adoptat, decizional, proiectul de lege initiat de catre Ministerul Justitiei care reglementeaza modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare in cazul fugarilor care s-au sustras de la urmarirea penala sau de la judecata, cat si modalitatea de recuperare a cheltuielilor provocate…

Sebastian Burduja are soluția pentru evitarea plimbarii intre clinici: un spital multidisciplinar la București

14:16, 09.05.2024 - „Eu aș vedea un asemenea spital și in București. Avem un mare spital la Viena, avem un mare spital la Istanbul, nu avem un spital in Romania care sa deserveasca toata regiunea noastra", a menționat Sebastian Burduja, cu referire la cazul actorului Florin Piersic, plimbat intre clinici in Cluj Napoca…

Obligații in caz de razboi: Firmele pot fi militarizate și bunurile rechiziționate. Romania schimba legea securitații naționale

17:01, 04.04.2024 - Obligații in caz de razboi: Firmele pot fi militarizate și bunurile rechiziționate. Romania schimba legea securitații naționale Obligații in caz de razboi: Firmele pot fi militarizate, indiferent daca sunt de stat sau private și bunurile rechiziționate.  Romania schimba legea securitații naționale.…

MApN schimba legile Apararii: cere militarizarea structurilor MAI la starea de asediu, mobilizare sau razboi

16:55, 03.04.2024 - La doua luni dupa ce generalul Gheorghita Vlad, seful Statului Major al Apararii, a avertizat ca Armata nu poate dobori dronele care cad in Romania din cauza legislatiei, dupa ce un alt obiect a fost descoperit in Braila, Ministerul Apararii Nationale a postat pe transparenta decizionala proiectele…

Modificari la Legea apararii nationale: Posibilitatea militarizarii fortelor din cadrul MAI

00:20, 03.04.2024 - Ministerul Apararii Nationale (MApN) a pus in dezbatere publica un proiect de act normativ privind Legea apararii nationale a Romaniei care prevede posibilitatea militarizarii, in anumite conditii, a fortelor de protectie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres. De asemenea, legea…

Legea apararii naționale. Armata și alte forțe militare din Romania pot acționa in afara teritoriului național. Scopul ar fi protejarea cetațenilor romani

15:30, 02.04.2024 - Legea apararii naționale, al carei proiect a fost elaborat de Ministerul Apararii Naționale (MApN), precizeaza ca “forțele destinate apararii” au dreptul sa execute misiuni atat pe teritoriul statului roman cat și in afara acestui teritoriu. Legea apararii naționale, aflata deocamdata in stadiul de…

Ministrul Apararii spune ca nu se pune problema ca Rusia sa atace Romania

22:55, 10.03.2024 - Angel Tilvar, Ministrul Apararii Nationale, a declarat, duminica seara, la Digi 24, ca Romania ar putea rezista unui atac din partea Rusiei, chiar daca in acest moment nu exista un „pericol imediat” ca Moscova sa atace alte state. Totodata, șeful armatei a transmis ca nu se pune problema reintroducerii…


Ce parere ai despre aceasta stire?