Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mananci frecvent unt? Iata ce trebuie sa stii despre acest aliment

Publicat:

Untul nu este compus in totalitate din grasimi. Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine. Amestecul unic de grasimi pe care il contine untul ii permite acestuia sa ramana in stare solida la temperatura camerei si sa se topeasca la aproximativ 37C.
Pentru ca are o textura cremoasa si un gust bogat, untul este indispensabil in multe retete de la cele de sosuri pana la deserturi. 1. Cum gatesti cu unt? Cand este incalzit, untul dezvolta o aroma placuta asemanatoare cu a nucilor coapte pentru ca proteinele si zaharurile din lapte se caramelizeaza. Foloseste untul pentru…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce trebuie sa faci daca vrei sa pastrezi cozonacul proaspat mai mult timp dupa Paste

19:05, 04.05.2024 - Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate și delicioase deserturi tradiționale de Paște. Rețete de cozonac sunt foarte multe, la fel de multe sunt și sfaturile utile la prepararea lor. Toți ne-am dori sa il pastram pufos și delicios pentru o perioada mai lunga. In caz ca nu știați, cozonacii pot…

Idei pentru amenajarea unui dormitor mic

15:26, 26.04.2024 - Te gandești cum sa amenajezi dormitorul tau mic cu ajutorul produselor de la C&C Home , un magazin online specializat in lenjerii de pat ? Cu puțina creativitate și planificare inteligenta, poți transforma chiar și cel mai mic spațiu intr-un sanctuar relaxant și plin de personalitate. Iata cateva idei…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Renunta la un singur aliment din bucataria ta, pe care il folosesti in exces, si iti vei prelungi viata cu cativa ani

08:50, 12.04.2024 - Medicii trag un semnal de alarma asupra unui aliment din bucataria fiecaruia, pe care romanii il folosesc in mod excesiv. Are multiple funcții in organism, dar consumat in exces poate duce la hipertensiune arteriala și alte afecțiuni. Sarea nu este doar un condiment care imbunatațește gustul mancarurilor,…

Zacusca de fasole verde, cea mai sanatoasa rețeta de post

09:46, 08.04.2024 - La rețeta se poate folosi fasole verde sau galbena. Ambele soiuri sunt la fel de delicioase și pot fi gatite in mai multe feluri, precum ciorba, ghiveci, supa sau mancare de fasole cu roșii și usturoi. De asemenea, se poate face și un mix intre cele doua cand le puneți la borcan. Din circa trei kilograme…

Alergiile sau raceala iți dau batai de cap? Iata cum poți sa scapi de nasul infundat in doar 15 minute: 4 reguli de aur

17:40, 03.04.2024 - Oricine a avut vreodata nasul infundat știe cat neplacuta este senzația și cat de mare este dorința de a scapa de acel sentiment cat mai curand posibil.Iata cateva sfaturi pentru a scapa rapid de nasul infundat:Maseaza sinusurile nazaleFa mișcari circulare in zona aripilor nasului/ narilor timp de 1-2…

(P) Calatorie fara probleme: cum sa-ți pastrezi acumulatorul auto la nivel optim

11:45, 20.02.2024 - (P) Calatorie fara probleme: cum sa-ți pastrezi acumulatorul auto la nivel optim Cand pornim intr-o calatorie, ultimul lucru pe care il dorim este sa ramanem in pana in mijlocul drumului. Un acumulator auto sanatos este cheia pentru o calatorie fara probleme. In acest ghid, vom explora pașii esențiali…

Singurul aliment care nu expira niciodata și iși pastreaza proprietațile nutritive 

07:45, 05.02.2024 - Mierea nu este un produs perisabil. Daca este pastrata intr-un recipient ermetic se poate consuma in siguranța timp de zeci de ani sau chiar mai mult. Totuși, acest lucru nu inseamna ca va arata la fel. In timp, mierea va deveni mai inchisa la culoare și se va cristaliza. Unul dintre cei mai apreciați…


Ce parere ai despre aceasta stire?