Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La Stampa: Toate obstacolele autonomiei strategice: de ce este UE împărţită în două?

Publicat:

Autonomie? Da. Desigur, cel putin în principiu. Dar cum si fata de cine? Asta nu mai e deloc clar. Pe scurt, Europa statelor se pierde atunci când vine vorba de viitorul Uniunii Europene si nu poate gasi patratul &"autonomiei strategice europene&". Exista un grup de tari care ar dori o UE capabila sa actioneze singura, dar si aici ideile sunt neclare, chiar si printre cei care sunt de acord cu necesitatea unei schimbari de ritm, potrivit La Stampa, citat de Rador.

Noul studiu pe aceasta tema realizat de Consiliul European pentru Relatii Externe (Ecfr), primul think tank pan-european,…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Au fost anunțate rezultatele primei semifinale a concursului Eurovision Song Contest 2024

00:40, 08.05.2024 - Interpreta Natalia Barbu nu a reușit sa se califice in finala Eurovision 2024. Ea a reprezentat Republica Moldova cu piesa „In the middle”. {{745850}}Natalia Barbu a urcat pe scena de la Malmo, Suedia, in prima semifinala. Tot in prima semifinala au concurat artiști din Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia,…

Se schimba polii de putere din Europa: Romania și alte state din regiune ajung din urma Germania

08:55, 02.05.2024 - Pe data de 1 mai s-au implinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale si de Est - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte doua sunt Cipru si Malta. Din urma vin tare Romania și Bulgaria, care și-au triplat…

20 de ani de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene

13:50, 01.05.2024 - Se implinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țari. Este vorba de Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia. Pe linga 10 membri noi, Uniunea Europeana s-a ales cu 73…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

De duminica, romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Spatiul Schengen / 17 aeroporturi si 4 porturi maritime vor opera in conditii Schengen / Conditii de calatorie pentru minori / Ce se intampla in aeroporturi

10:55, 30.03.2024 - Controalele la frontierele aeriene (aeroporturi) si maritime (porturi la Marea Neagra) se elimina, iar persoanele se vor putea deplasa catre sau dinspre alte state Schengen fara a fi supuse controalelor de frontiera.  Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croatia, Danemarca,…

Ce datorie are fiecare roman ca urmare a imprumuturilor facute de Guvern

18:11, 19.03.2024 - In perioada 2022-2023, datoria externa bruta Romaniei a crescut cu 17%, adica cu suma de 25 de miliarde de euro. Acest lucru inseamna ca la inceputul anului 2023 fiecare roman in viata avea o datorie facuta de stat in contul sau de 8.815 euro.Datele guvernamentale oficiale arata ca pe parcursul anului…

Legatura dintre alcool și cancerul de san – putin cunoscuta

00:16, 12.03.2024 - In Europa, putin peste o cincime dintre femei stiu ca alcoolul este un factor de risc pentru cancerul de san, o boala care reprezinta o problema de sanatate „majora” in regiune, a avertizat filiala europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, preluata de Agerpres. „21% dintre…


Ce parere ai despre aceasta stire?