Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La 16 ani a devenit prima româncă admisă la Sorbona! Apoi i-a uimit pe toți cu mintea ei strălucită! După moarte, a continuat să îi trimită mesaje tatălui său!

Publicat:

Iulia Hașdeu a ramas ca o adevarata enigma a istoriei românești, caci nici pâna astazi nu s-au putut explica numeroasele mistere din viața tinerei.

S-a nascut în 1869, dar a murit la frageda vârsta de 19 ani. Înca din copilarie s-a remarcat datorita capacitaților sale intelectuale incredibile. A terminat Colegiul Național &"Sfântul Sava&" la doar 11 ani, iar în paralel urma cursurile Conservatorului de muzica.

La 16 ani devine prima românca admisa la Facultatea de la Sorbona, cea mai prestigioasa unitate de învațamânt…

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua Copilului, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Campina

22:25, 01.06.2024 - La Castelul &"Iulia Hasdeu&" a fost sarbatoare și au fost ore întregi în care copiii s-au bucurat de tot ceea ce le-a fost pus la dispoziție, dincolo de provocari, aici având loc și a doua ediție a Tîrgului de carte și jucarii.Și au fost mulți copii, care au ales sa petreaca…

Chinurile financiare la Paris ale genialei Iulia Hasdeu, admisa la Sorbona inainte sa implineasca 17 ani: „Suntem pe punctul de a muri de foame” 

13:05, 18.05.2024 - Iulia Hasdeu (14 noiembrie 1869 – 29 septembrie 1888), fiica geniala a savantului B.P. Hasdeu, a ramas in memoria colectiva drept copilul precoce care a reușit performanța, unica in epoca, sa fie admisa la Universitatea Sorbona din Paris la varsta de 16 ani, fiind astfel prima romanca inscrisa la cursurile…

Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Campina au creat un robot de reciclare a hartiei, intr-un proiect ecologic

20:10, 13.05.2024 - Proiectul a urmarit sa creasca nivelul de conștientizare în rândul elevilor cu privire la problemele de mediu specifice comunitații lor. Prin identificarea și soluționarea acestor probleme, elevii devin agenți ai schimbarii în comunitațile lor și contribuie la dezvoltarea unei atitudini…

(AUDIO) Iași: Titlul de „Cetațean de onoare”, oferit astazi profesorilor Nedea

16:11, 24.04.2024 - Consilierii Județeni de Iași au votat, astazi, in unanimitate acordarea titlului de cetațean de onoare soților Nedea. Timp de peste 40 de ani, aceștia au predat disciplina Biologie la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar in zilele de weekend pregateau gratuit copiii care proveneau din…

Entre amis – o noua mobilitate Erasmus+ a elevilor de la HasdEU

20:51, 21.04.2024 - Noua elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au participat, in perioada 14-19 aprilie, la o mobilitate Erasmus+ la EPL de l’Oise din Airion (Franța).   Luni, 14 aprilie 2024, elevii romani au fost intampinați de conducerea școlii gazda și de elevii din Franța implicați in proiect.…

Mircea Radu revine pe micul ecran. Ce emisiune prezinta la Metropola TV

15:35, 09.03.2024 - Mircea Radu se intoarce cu forțe proaspete și povești de viața spectaculoase, la Metropola TV. Prezentatorul TV este gazda emisiunii „Noi, romanii” și abia așteapta sa dezvaluie poveștile impresionante de viața ale romanilor.Așa cum Nicolae Grigorescu picta pentru ca nu putea altfel, tot așa și emisiunea…

Hub-ul educațional Științescu de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Campina de apropie de finalizare

21:30, 08.03.2024 - Vienri, 15 martie, se incheie proiectul educațional Hub-ul Științescu, derulat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Campina, la ciclul primar. Suma solicitata de la Fondul Științescu pentru acest proeict a fost de 22.750 lei.

Proiect romano-moldovean pe tema Marțișorului la Gradinița ”Iulia Hasdeu” Campina

11:50, 03.03.2024 - Dupa cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Gradinița “Iulia Hasdeu” din Campina a derulat o activitate foarte frumoasa - ”Marțișorul, intre tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, in cadrul proiectului transfrontalier ”Gradinițele prieteniei”, la care participa unitați de invațamant preșcolar…


Ce parere ai despre aceasta stire?