Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Japonia vrea să colecteze gheaţă veche de milioane de ani din Antarctica pentru studii climatice

Publicat:

Japonia intentioneaza sa colecteze mostre de gheata vechi de milioane de ani din Antarctica pentru a putea prezice schimbari climatice, cum ar fi incalzirea globala, au declarat luni oficialii guvernamentali preluati de agentia de stiri Kyodo.

Gheata contine diferite substante prezente in aer la momentul respectiv, au declarat oficiali din cadrul , Culturii, Sportului, Stiintei si Tehnologiei. Oamenii de stiinta vor cerceta schimbarile climatice prin analiza substantelor prezente in gheata din Antarctica, alaturi de alte date de observatie obtinute pana in prezent.

Cercetatorii

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

motivul pentru care se vor agrava

10:55, 18.05.2024 - Schimbarile climatice se manifesta din ce in ce mai mult, le resimtim zilnic efectele in intreaga lume. Anul 2023 a fost cel mai cald an inregistrat vreodata. Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate, informeaza news.ro. Incidenta unor boli neurologice va…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Situație halucinanta intr-un sat din Romania: fermierii au atacat cu pietre stația de lansare a rachetelor anti-grindina

11:25, 11.05.2024 -  Camerele de supraveghere ale stației de lansare a rachetelor anti-grindina Bordeasca, din județul Vrancea, au filmat momentul in care angajații se pregatesc sa lanseze rachete antigrindina in timp ce mai mulți fermieri se aduna la poarta și incep atacul cu pietre.Fermierii revoltați au distrus și mașinile…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Cea mai rapida fisura din stratul de gheața al Antarcticii i-a surprins pe oamenii de știința

02:26, 06.03.2024 - Oamenii de știința americani au inregistrat cea mai rapida fisura din stratul de gheața detectata vreodata. Evenimentul a avut loc in 2012 pe platoul de gheața Pine Island, situat de-a lungul coastei de vest a Antarcticii, relateaza Planet Today, citind revista AGU Advances. Falia care s-a format a…


Ce parere ai despre aceasta stire?