Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istorii şi istorie

Publicat:

 „O istorie a Basarabiei", carte a carei aparitie am semnalat-o in rubrica de marti, poarta in titlu un anumit semn al modestiei: este O istorie si nu IstoriA. Sigur ca toate Istoriile s-ar cuveni sa-si marcheze astfel starea de relativ provizorat; mai intai fiindca este posibila oricand ...

Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…  

Sursa articol: monitorulsv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

ZI CU ISTORIE. ISTORIA UNEI ZILE – 27 MARTIE 1918

11:15, 27.03.2024 - 27 martie 1918, ziua Unirii Basarabiei cu Romania, reprezinta un moment astral in istoria naționala, un miracol ce ține in primul rand de capacitatea de rezistența, de supraviețuire a spiritului, a conștiinței naționale și a limbii romane la capatul a 106 ani de colonizare, rusificare și deznaționalizare…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Un nou proiect pentru elevi lansat de buzoianca Daniela Popescu

00:06, 27.02.2024 - Buzoianca Daniela Popescu, lector universitar doctor la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucuresti și presedinte al Asociației Culturale „Istoria din Casa in Casa” lanseaza un nou proiect destinat mediului preunivesitar, sub titulatura „Dialog democratic: Ateliere de educație civica și istorie”.…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.


Ce parere ai despre aceasta stire?