Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iohannis: România poate primi 1.785 de refugiați. Comisia Europeană nu a avansat nicio cifră în privința cotelor de distribuire a imigranților. Cifrele apărute în presă sunt speculații

Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a declarat in cadrul unei conferințe ca poziția oficiala a Romaniei in cadrul este aceea de susținere a cotelor voluntare, nu obligatorii, in privința redistribuirii imigranților, iar Romania poate primi doar 1.785 de locuri și nu mai mult.

”Cred ca este bine sa relatez un pic evoluția discuțiilor pe aceasta tema care au avut loc in . Avand in vedere ca un numar tot mai mare a venit spre Europa, mai ales spre UE, au avut loc mai multe discuții succesive in Consiliu. Prima, in marie, a fost un fel de discuție de explorare,…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cancelarul german Scholz, la București: 'Este bine ca Romania este de partea noastra. Suntem cu totii o Europa unita'

18:05, 06.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz a declarat ca partidul social-democrat din Germania a sustinut intotdeauna accesul Romaniei la zona Schengen si saluta aderarea partiala a tarii noastre la acest spatiu. Nu exista state membre ale Uniunii Europene „de prima clasa sau de a doua clasa. Suntem cu totii o Europa…

Comisia Europeana anunța lansarea concursului național Euro Quiz, adresat elevilor din ciclul gimnazial

14:50, 04.04.2024 - Ediția din acest an a concursului național, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene in Romania in colaborare cu Ministerul Educației, se deschide cu entuziasm pentru toți elevii din clasele V-VIII. Daca ești pasionat de istorie, geografie, limbi straine sau cultura generala și vrei sa iți pui la…

Klaus Iohannis devine jucator in Europa: negocieri cu Viktor Orban și președintele Consiliului European

12:20, 02.04.2024 - Președintele Klaus Iohannis va avea discuții la Cotroceni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cu premierii Belgiei, Ungariei și Croației. Oficial, in cadrul intalnirii se va discuta viitoarea Agenda Strategica a Uniunii Europene. Neoficial, s-ar putea discuta și despre candidatura…

Cresterea extremismului: Pe cine da vina Turcan

20:25, 15.03.2024 - Presedintele Organizatiei Judetene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri ca „extremismul e real si e o problema”, iar cresterea acestuia in Romania a fost cauzata si de cearta dintre liberali si social-democrati si nereusita in privinta aderarii la spatiul Schengen. „Cred ca…

Catalin Predoiu, despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu este deloc corect sa continuam sa avem doar o integrare parțiala

07:16, 05.03.2024 -  MInistrul Internelor a precizat ca o discutie pe agenda Consiliului Justitie si Afaceri Interne va viza migratia.”Migratia este o alta problema serioasa care ameninta stabilitatea Uniunii Europene si a statelor membre. In Romania, am luat masuri foarte serioase pentru combaterea migratiei ilegale.…

Catalin Predoiu, despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu este deloc corect sa continuam sa avem doar o integrare parțiala

14:10, 04.03.2024 -  MInistrul Internelor a precizat ca o discutie pe agenda Consiliului Justitie si Afaceri Interne va viza migratia.”Migratia este o alta problema serioasa care ameninta stabilitatea Uniunii Europene si a statelor membre. In Romania, am luat masuri foarte serioase pentru combaterea migratiei ilegale.…

Europarlamentarul Cristian Bușoi, intrevedere cu fostul premier al Italiei, Mario Draghi: 'Am vorbit despre necesitatea unui Acord Industrial in UE!'

19:55, 27.02.2024 - Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a avut o intrevedere cu Mario Draghi, fost premier al Italiei. Cei doi au discutat despre necesitatea unui Acord Industrial in UE. „Onorat de intalnirea pe care am avut-o in aceasta dupa amiaza, la Strasbourg,…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?