Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Începuturile artei creștine

Publicat:

Sever Voinescu Copleșiți de nenumaratele capodopere ale artei creștine acumulate in secole, uitam ca, in creștinismul primar, arta era prost vazuta, de nu chiar blestemata.

Pîna la finele secolului al II-lea, nu prea exista vreo reprezentare artistica creștina. Vazînd astazi cît de provocatoare sînt temele și mesajele creștine pentru artiști, te și întrebi de ce primii creștini au reprimat orice exprimare plastica a credinței lor? Istoricii dau mai multe explicații și este posibil ca toate sa fie simultan adevarate. Prima explicație vizeaza contextul:…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria și simbolul crucii

18:10, 04.05.2024 - Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm daca pedeapsa prin rastignire este la fel de veche precum omenirea. Istoricii o situeaza aproximativ in perioada babiloniana, ca apoi sa fie regasita la perși de unde a preluat-o Alexandru Macedon dupa…

Cine este Izabela, manichiurista care face 2000 de lei pe zi! Are 20 de ani și e superba, ce comentarii primește pe internet: “Ca inginer nu fac atația bani in afara țarii”

17:45, 28.03.2024 - Meseria de manichiurista este la mare cautare printre tinerele care vor sa-și imbunatațeasca situația financiara. Unele fete din Romania fac cursuri specializate pentru a invața sa fie profesioniste in acest domeniu și pentru a-și rotunji veniturile. Este și cazul unei tinere de 20 de ani din București,…

Sarbatoare 19 martie. Zi importanta a ortodoxiei: mari sfinți sunt cinstiți in calendar. Cui trebuie sa spui "La mulți ani!"

06:55, 19.03.2024 - OrtodoxeSf. Mc. Hrisant si Daria, Claudiu si Ilaria; Sf. Mc. Marian DiaconulDuminica a 3-a din PostGreco-catoliceDuminica 3 din Post. Sf. m. Hrisant si Daria. Sf. Iosif, Patronul Bisericii UniversaleRomano-catoliceDuminica 4-a din PostFer. Marcel Callo, m.Sfintii Mucenici Hrisant, Daria si cei impreuna…

Ministerul Culturii organizeaza prezența romaneasca la Targul de Carte de la Leipzig – cel mai important eveniment central și est-european dedicat autorilor, traducatorilor, lecturilor și dezbaterilor literare (21 – 24 martie)

13:40, 15.03.2024 - Prezența romaneasca la Targul Internațional de Carte de la Leipzig din anul acesta (21 – 24 martie 2024) aduce in prim-plan autori și autoare din Romania, precum și scriitori de limba germana, cu origini romanești. Noua autori invitați, 12 evenimente, peste 150 de titluri expuse, o mini librarie cu…

IPS Calinic lanseaza decalogul sciitorului: ”Fii onest și autentic in scrisul tau, respectand principiile morale și deontologice ale acestei profesii in complexitatea lor”

19:16, 03.03.2024 - 1. Bucura-te, ca, asemenea lui Moise, prin care poporul lui Israel a devenit poporul Cartii, al Decalogului, Dumnezeu te-a harazit cu darul scrisului. 2. Fii mereu animat in scrierile tale de setea neostoita de cunoastere, petrecandu-ți viata intre carti, cautand nu doar admiratia cititorilor, ci mai…

Aurel Ghilezan-Lansare de carte la Vișeu de Sus

16:35, 02.03.2024 - Lansarea celui de-al patrulea volum din seria ,,Oameni de seama ai Maramureșului Voievodal” a avut loc in holul Casei de Cultura Vișeu de Sus, ieri, 1 martie 2024. Autorul volumului, domnul profesor Aurel Ghilezan, a slujit invațamantul vișeuan 42 de ani, la catedra de educație fizica și sport, din…

Ziua Naționala a Lecturii, fara carți: 1,4 milioane de copii din medii defavorizate cresc fara sa aiba o carte acasa

15:56, 15.02.2024 - Circa 1,4 milioane de copii din familii cu venituri reduse din Romania cresc fara sa aiba o carte acasa, singura solutie pentru iesirea acestora din mediile defavorizate fiind educatia, sustine Asociatia OvidiuRO, in contextul in care joi este marcata Ziua Nationala a Lecturii, informeaza Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?