Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iată toate detaliile! Cum se stabileşte pensia pentru ieşenii care au lucrat în mai multe state UE? Unde se depune dosarul?

Publicat:

Iesenii care au lucrat cativa ani in Romania, apoi au plecat la munca in alta tara din (UE) pot obtine pensie in fiecare dintre ele. Stagiul minim de cotizare in Romania este de 15 ani, astfel ca deschiderea dreptului la pensie in tara se va face prin completare cu vechimea din alt stat, valoarea pensiei calculandu-se insa doar pentru anii lucrati in tara.   Spre exemplu, ieseanca Mihaela C. a lucrat 9 ani in tara, ca mai apoi sa plece la munca in Germania, unde are aproape 20 de ani lucrati cu forme legale. Pentru ca perioada in care a muncit in tara nu este suficient de lunga…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu, prima reacție la protestul anunțat de BNS: Trebuie facute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii

23:05, 12.05.2024 - "In primul rand, aceste impozite nu sunt de anul acesta, aceste impozite si toata lumea stie ca impozitarea muncii este cea mai mare in Romania, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferenta, de fapt, intre noi si Europa. O treime dintre romani, in acest moment, sunt platiti cu…

Marcel Ciolacu explica cum se va calcula salariul minim european: momentul in care romanii vor caștiga 'ca afara'/ VIDEO

22:10, 24.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a explicat ca proiectul salariului minim european va fi implementat și in Romania, doar ca nu va fi posibil de la inceput sa se ajunga la salariul minim din Europa. Totuși, premierul a spus ca in momentul in care vom avea o legislație europeana, cu timpul fiecare țara din Uniunea…

Se dau 2.000 de lei de la stat pentru cei care cresc aceasta rasa de animal. Cererea se depune pana la data de 30 iunie 2024

10:20, 23.04.2024 - Guvernul Romaniei a anunțat, recent, o masura de sprijin pentru agricultura locala, oferind o subvenție substanțiala de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodarie pentru crescatorii acestui tip de animal. Aceasta inițiativa are ca scop promovarea și conservarea raselor autohtone, recunoscute…

Zvonul privind inhumarea lui Costel Corduneanu cu onoruri militare: „Informațiile vehiculate nu sunt reale”. Cine aproba o astfel de ceremonie

11:40, 17.04.2024 - O informație raspandita dupa moartea liderului interlop Costel Corduneanu arata ca acesta ar urma sa fie inhumat cu onoruri militare. Pe de alta parte, surse de nivel inalt din cadrul Ministerului Afacerilor Interne afirma ca o astfel de ceremonie nu a fost aprobata pana in dupa-amiaza zilei de miercuri,…

Salariul minim european intra in vigoare la 1 iulie in Romania. Cu cat va crește venitul minim pe economie

09:40, 04.04.2024 - Salariul minim european intra in vigoare la 1 iulie in Romania. Cu cat va crește venitul minim pe economie Salariul minim european devine obligatoriu pentru toate țarile din Uniunea Europeana. Cel mai tarziu ar trebui sa intre in vigoare in 15 noiembrie. Doua milioane de romani caștiga in prezent salariul…

Ciolacu: „Avem un plan pentru ca, pana la sfarsitul anului, sa avem o aderare completa la Schengen, inclusiv terestru”

12:26, 29.03.2024 - „Acum o saptamana eram la dumneavoastra, pe santierul centurii de sud a Timisoarei. Astazi, am venit din nou aici, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului International Timisoara. E clar ca, in sfarsit, dupa mai bine de 30 de ani, investitiile au inceput sa tina pasul cu nevoile de dezvoltare…

Romania ramane țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeana

16:10, 22.02.2024 - Romania avea, in anul 2021, cel mai mare numar de mame minore din Uniunea Europeana, respectiv 8.024, potrivit datelor transmise joi de Institutul National de Statistica, transmite Agerpres. Dintre acestea, cele mai multe, 3.446 aveau 17 ani, 2.424 – 16 ani, 1.409 – 15 ani si 745 – intre 10 si 14 ani.…

Kievul cauta traseu alternativ pe Dunare pentru a evita blocada poloneza

00:00, 22.02.2024 - Ucraina se reorienteaza catre ruta dunareana pentru a-si exporta bunurile, ocolind blocajul de la granița cu Polonia, titreaza Bloomberg. Kievul vizeaza revenirea exporturilor la nivelul de dinainte de razboi. Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii, a subliniat angajamentul țarii…


Ce parere ai despre aceasta stire?