Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ia românească veritabilă, între kitsch și influențe

Publicat:

Portul popular românesc de pe teritoriul R. Moldova a fost înlocuit cu cel urban odata cu anexarea la în anul 1812. 

Treptat, hainele noastre naționale au fost subminate, fiind impuse altele, specifice unor culturi straine. Totuși, timpul și circumstanțele istorice au facut ca portul național sa-și recâștige locul de cinste în dulapurile basarabenilor. Daca în anii ’60, cine purta o ie ajungea sa fie batjocorit, în prezent, ia este un element vestimentar prețios, ba chiar în voga. Mai mult, societatea a conștientizat…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu despre investițiile din portul Constanța: vor genera miliarde in plus

19:50, 15.05.2024 - Noile terminale din portul Constanța vor genera un plus anual de un milion de tone de marfa, ceea ce inseamna miliarde in plus care vor alimenta conturile companiilor ce opereaza aici, spune premierul Marcel Ciolacu.

Slusari: Cer autoritaților RM sa reacționeze la informația ca un asociat cu Vaja Jhashi ar fi atacat raider terminalul de grane din portul Odesa

12:51, 29.04.2024 - Omul de afaceri Andrei Naumenko, asociat cu oligarhul Vaja Jhashi de mulți ani, așa cum se zvonește, ar fi mers, cu un grup de mercenari, la terminalul de grane din portul Odesa și ar fi incercat sa-l preia prin atac raider, scrie canalul de Telegram Insider UA. „Cred ca societatea moldoveneasca este…

Noi detalii pe dispariția tinerei insarcinate din Orhei: Șoferul Fordului, in care a urcat Ana, spune ca ea a coborat peste 1km

11:31, 18.04.2024 - Șoferul automobilului in care a urcat tanara data disparuta la Orhei, ar fi declarat polițiștilor ca fata ar fi coborat la marginea drumului imediat dupa ce și-a dat seama ca a urcat intr-o mașina straina, iar el și-a continuat drumul. Cel puțin despre asta scrie Primul in Moldova .

#citesteDobrogea: Emigrarea evreilor din Romania prin portul Constanta

09:45, 28.03.2024 - Emigrarea evreilor din Romania pentru a se adaposti de furia gruparilor extremiste din tara, dar si din Europa, a reprezentat o adevarata epopee pentru comunitatile de evrei care traiau in acest spatiu istoric.Emigrantii romani sau polonezi refugiati in Romania dupa declansarea celei de a doua conflagratii…

Vameșii de la Stanca au dat de un barbat cu o carte de identitate romaneasca falsa ascunsa in ambalajul unui parfum

14:10, 18.03.2024 - Vameșii de la Stanca au dat de un barbat cu o carte de identitate romaneasca falsa ascunsa in ambalajul unui parfum Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca efectueaza cercetari in privinta unui cetatean al R. Moldova care avea asupra sa o carte de identitate cu insemnele…

Pagini uitate și dramatice din istoria rastignita a Bucovinei. Martie Sovietic, 1944

11:05, 15.03.2024 -    Anul acesta se implinesc 80 de ani de la ocuparea definitiva de catre U.R.S.S a Nordului Bucovinei, a Basarabiei și a Ținutului Herța, datorita evoluției negative pentru armatele Axei a linei frontului Razboiului din Est. In luna martie a anului 1944 al doilea Razboi Mondial anunța ...

O noua recompensa pentru cei care doneaza de sange

12:46, 05.03.2024 - Deputatii a adoptat, marti, un proiect de lege potrivit caruia consiliile locale au posibilitatea sa acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe cladiri si pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donari de sange pe parcursul unui an calendaristic. Proiectul de lege are…

A fost lansat unicul dicționar mariologic exhaustiv din literatura teologica romaneasca aparut la editura Arhiepiscopiei Sucevei și Radauților

14:20, 27.02.2024 - Un eveniment dedicat Maicii Domnului, cea care este considerata Darul lui Dumnezeu pentru oameni, a marcat in chip deosebit inceputul Triodului in Eparhia Sucevei, rastimp cunoscut drept urcuș premergator Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. In seara zilei de duminica, 25 februarie 2024, in muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?