Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Huedinul a comemorat 70 de ani de la exterminarea comunităţii evreieşti de către trupele horthyste

Publicat:

Orasul Huedin a comemorat, ieri, cei 70 de ani trecuti de la decimarea comunitatii locale evreiesti de trupele horthyste. Totodata, pentru prima data, aici a fost celebrata Ziua Comunitatii Evreiesti. Prin Diktatul de la Viena, instaurat la 30 august 1940, Ardealul de Nord-Vest a revenit Ungariei, iar acest prilej a oferit autoritatilor horthyste prilejul sa deslantuiasca cele mai cumplite atrocitati asupra populatiei evreiesti, atunci fiind exterminata si comunitatea infloritoare a Huedinului. In urma cu 70 de ani, 1200 de evrei au fost urcati in trenuri de horthysti, transportati la ghetorurilor…

Citeste articolul mai departe pe buletindecarei.ro…  

Sursa articol: buletindecarei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cluj: PSD și-a lansat oficial candidații pentru Primaria Cluj-Napoca, președinția Consiliului Județean Cluj și Parlamentul European!

11:35, 11.05.2024 - Intr-o conferința de presa susținuta sambata, 11 mai, la Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca, Partidul Social Democrat și-a lansat oficial candidații pentru alegerile locale și europarlamentare.Candidații PSD Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au depus candidaturile pentru Primaria…

Asociația care monitorizeaza proiectele de infrastructura mare din țara filmeaza din drona stadiul lucrarilor la calea ferata dintre Cluj-Napoca și Oradea și concluzioneaza ca progresul e unul slab

22:10, 08.05.2024 - Continue reading Asociația care monitorizeaza proiectele de infrastructura mare din țara filmeaza din drona stadiul lucrarilor la calea ferata dintre Cluj-Napoca și Oradea și concluzioneaza ca progresul e unul slab at Info real.

Inteligenta artificiala, folosita pentru cautarea victimelor neidentificate ale Holocaustului

19:10, 06.05.2024 - Cercetatori din Israel apeleaza la inteligenta artificiala (AI) pentru a verifica numeroase documente in cautarea identitatii a sute de mii de evrei care au fost ucisi in Holocaust si ale caror nume nu figureaza printre cele din memorialele oficiale, transmite luni Reuters, citati de Agerpres.

DGASPC Asociația “Albert Schweitzer” de 20 de ani alaturi de copiii și de comunitatea din Halmeu

11:05, 27.04.2024 - Zilele trecute, Asociația“Albert Schweitzer” pentru Copii, Familie și Comunitate din Halmeu a sarbatorit 20 de ani de la inființarea sa. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții Satului de Copii “Albert Schweitzer” din Waldenburg-Germania, organizație, cu care județul Satu Mare are o relație…

PSD a intrat oficial in cursa pentru primarie și CJ Cluj. Aurelia Cristea: "Vreau sa avem termen de comparație Viena sau Zurich" / Alexandru Cordoș: "Ce vor clujenii? Sa nu mai petreaca atat de mult timp in trafic"

19:16, 19.04.2024 - Aurelia Cristea și-a depus, vineri, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Același lucru l-a facut și Alexandru Cordoș, care vizeaza funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

(video) Rabinul principal din Moldova, agresat langa Sinagoga din Chisinau: Ce spune comunitatea evreiasca

14:00, 12.04.2024 - Rabinul Mendel Axelrod a fost fost atacat verbal la intrarea in Sinagoga din Chișinau de un barbat care fotografia cladirea. Incidentul a starnit ingrijorare in randul comunitații evreiești, scrie presa din Israel .

PSD Cluj și-a stabilit candidații pentru cele mai importante instituții administrative din județ

06:30, 01.04.2024 - Alegeri locale 2024. Consiliul Politic Județean PSD Cluj și-a validat, la finalul saptamanii trecute, candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Cluj și primar in municipiul Cluj Napoca.  „Astazi, 29.03.2024, in cadrul ședinței Consiliului Politic Județean PSD Cluj, a fost validata…

Social democrații clujeni și-au stabilit candidații pentru alegerile locale. Aurelia Cristea, desemnata candidat PSD la Primaria Cluj-Napoca. Alexandru Cordoș la șefia Consiliului Județean.

19:20, 29.03.2024 - Fosta deputata Aurelia Cristea a fost desemnata, vineri, drept candidat la Primaria Cluj-Napoca, la alegerile locale din 9 iunie, din partea PSD Cluj, iar secretarul executiv al filialei județene, Alexandru Cordoș, a fost numit candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.


Ce parere ai despre aceasta stire?