Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Greşeli frecvente din limba română, explicate de un profesor: de ce nu e bine să fii „glaciar“ cu ceilalţi şi de ce nu-i indicat să faci „complemente“ doamnelor

Publicat:

Limba romana este complexa si creeaza des confuzii atat in scriere, cat si in vorbire, mai ales atunci cand vorbim despre paronime - cuvinte care au forma asemanatoare si intelesuri complet diferite. Si omonimele (au aceeasi forma si intelesuri diferite) pot pune in dificultate.
 
„Eu cred ca este o tendinta a omului care are putin acces la carte si daca ne referim in mod special la confuzia de termeni, cred ca in primul rand se datoreaza lipsei de lectura sau a neglijarii gramaticii. Pentru a preveni astfel de erori va trebui sa insistem pe exercitii de gramatica si de scriere…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Cuvantul banal din limba romana pe care cei mai mulți oameni il scriu greșit. Care este forma corecta, de fapt

14:36, 14.03.2024 - Mulți romani folosesc acest termen greșit, fara sa știe ca atat Dicționarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), cat și Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM) nu il prezinta ca fiind o varianta acceptata in vocabular. Afla in continuare despre ce cuvant este vorba și cum se utilizeaza…

Curtea Constituționala a respins sesizarea privind inlocuirea limbii moldovenești cu limba romana

20:05, 11.03.2024 - Magistrații Curții Constituționale au respins parțial sesizarea privind legea care prevede inlocuirea sintagmei limba moldoveneasca cu limba romana in legislația țarii vecine, aceasta fiind depusa de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar care au lipsit de la ședința.

Confetti sau confeti – cum se scrie corect?

11:35, 07.03.2024 - Ortografia este una dintre cele mai mari provocari din limba romana. Uneori, scrierea anumitor cuvinte poate da mari batai de cap la redactarea unor texte, mai ales daca cei care le redacteaza nu stapanesc regulile elementare de scriere. Problemele apar cand este vorba despre cuvinte cu un anumit grad…

Crește interesul moldovenilor pentru cursurile de limba romana: De doua ori mai multe inscrieri decat anul trecut / Solicitari inclusiv de la Tiraspol

10:05, 05.03.2024 - Crește interesul cetațenilor moldoveni pentru cursurile de studiere a limbii romane. Potrivit Ministerului Educației, un numar record, de peste 12 700 de persoane, s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, transmite…

Crește interesul moldovenilor pentru cursurile de limba romana:De doua ori mai multe inscrieri decat anul trecut/ Solicitari inclusiv de la Tiraspol

09:56, 05.03.2024 - Crește interesul cetațenilor moldoveni pentru cursurile de studiere a limbii romane. Potrivit Ministerului Educației, un numar record, de peste 12 700 de persoane, s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, transmite…

Care este forma corecta de plural a cuvantului "tabel". Se numara printre cele mai des intalnite greșeli in limba romana

17:45, 17.02.2024 - Limba romana nu este deloc una ușoara, așa cum pare. Cu siguranța și tu ai auzit de multe ori, pe cineva care pronunța cuvintele intr-o cu totul alta forma. Iata ca una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este forma de plural a cuvantului "tabel". Se numara printre cele mai frecvente…

Cel mai lung cuvant din limba romana care are o singura silaba. Conține 8 litere, ai auzit de el?

10:10, 11.02.2024 - Limba romana este extrem de complexa, interesanta și foarte complicata. Are o mulțime de reguli interesante, de care trebuie sa ținem cont pentru a vorbit cat mai corect. Cel mai lung cuvant dintr-o silaba In lumea fascinanta a limbii romane, intalnim adesea cuvinte care ne provoaca imaginația și ne…


Ce parere ai despre aceasta stire?