Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gheorghe Piperea: 'MCV este expirat de 12 ani. România ar trebui să ceară de urgență ridicarea acestuia'

Publicat:

, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universitații București, afirma ca Mecanismul de Cooperare și Verificare, prin care verifica respectarea standerdelor statului de drept in Romania, a expirat in 2010. Acesta amintește și faptul ca dreptul UE prevaleaza asupra legilor interne, insa nu și asupra Constituției, in contextul recentei decizii contrare a Curții de Justiție a UE, criticata public și de Curtea Constituționala.

Vezi și: MCV a incetat de drept in 2010! 'Romania nu a acceptat vreodata sa nu respecte supremația Constituției.…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

INTERVIU | Cu ce imagine ramane Klaus Iohannis, dupa doua mandate de președinte. Claudiu Tufiș, expert in evaluarea democrației: „Mai degraba marioneta decat lup singuratic”

07:00, 31.05.2024 - Al doilea și ultimul mandat de președinte al Romaniei al lui Klaus Iohannis se apropie de sfarșit. Pentru a ințelege cat de democratic a fost cel mai puternic actor politic din ultimii aproape zece ani, Libertatea l-a invitat la un interviu pe conf. univ. dr. Claudiu Tufiș la Facultatea de Științe Politice…

Malta refuza extradarea lui Paul Phillipe al Romaniei, condamnat in dosarul „Ferma Baneasa”. Se cere intervenția Curții de Justitie a Uniunii Europene.

08:25, 21.05.2024 - Instanta din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe, condamnat la 3 ani și 4 luni de inchisoare in dosarul „Ferma Baneasa”. Romania cere intervenția Curții de Justitie a Uniunii Europene.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca: Romania si Republica Moldova vor gazdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna

19:35, 16.05.2024 - Romania si Republica Moldova vor gazdui incepand cu iulie 2024 Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, cea mai extinsa cooperare interguvernamentala voluntara, care reuneste 49 de state membre si Comisia Europeana, alaturi de membri consultativi, a anuntat joi ministrul Educatiei,…

O treime dintre doctori sufera de burnout, iar peste 50% vor sa plece in strainatate, spune șeful Colegiului Medicilor

23:25, 15.05.2024 - Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Daniel Coriu, a prezentat miercuri, 15 mai, datele unui studiu sociologic din care reiese ca 36 la suta dintre medici sufera de epuizare emoționala, fizica și mentala cauzata de stres la locul de munca, iar 58 la suta dintre cei sub 35 de ani vor sa paraseasca…

Eugen Tomac face anunțul. Romania mai are o șansa. UE va vota din nou pentru Schengen

16:05, 24.04.2024 - „Tocmai am votat in Parlamentul European acordul interinstituțional privind revizuirea Codului Frontierelor Schengen, un pas hotarator spre intarirea granițelor noastre. Schimbarile propuse raspund ferm la problema migrației ilegale, a amenințarilor de securitate și crizelor de sanatate și au ca scop…

Sesizarea ICCJ in legatura cu organizarea alegerilor din 9 iunie, analizata de Curtea Constitutionala pe 14 mai

15:35, 12.04.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute pe 14 mai sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.Este vorba despre OUG 21 2024 privind unele masuri pentru organizarea si desfasurarea…

Sebastian Burduja: Schema de finanțare aprobata de catre CE va consolida statutul de lider regional al Romaniei in sectorul energetic

16:21, 08.03.2024 -  Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, transmis vineri AGERPRES, Comisia Europeana a aprobat Romaniei o schema a contractelor pentru diferenta in valoare de trei miliarde de euro pentru a sprijini instalatiile eoliene si solare fotovoltaice pe uscat in vederea stimularii tranzitiei catre…

Comisia Europeana critica in termeni duri ‘Romania educata’: performanțele elevilor romani sunt printre cele mai scazute din UE

14:40, 06.03.2024 - Romania trebuie sa schimbe "radical", la nivel strategic, modul in care sunt finantate si evaluate politicile in invatamant, iar performantele scolare ale elevilor sunt "printre cele mai scazute" din Uniunea Europeana, releva raportul "Reforma invatamantului preuniversitar in Romania: consolidarea sistemelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?