Gestionarea risipei alimentare și accesibilizarea alimentelor sănătoase, două provocări importante
Publicat:In ultimii ani, populația globului s-a confruntat cu numeroase crize care pun presiune constanta pe resurse. Pe langa criza recenta in sanatate, criza climatica tot mai acuta și cea a securitații hranei ridica necesitatea gasirii de soluții sustenabile urgente. In acest context, EIT Food și Impact Hub Bucharest au dezvoltat Challenge Labs, programul de ideație […] Articolul Gestionarea risipei alimentare și accesibilizarea alimentelor sanatoase, doua provocari importante apare prima data in Curierul National .
Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…
Sursa articol: curierulnational.ro
Stiri pe aceeasi tema
Amenzi de peste 1,9 milioane lei pentru incalcarea legislației in domeniul siguranței alimentelor
14:55, 11.04.2024 - Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor in sectorul produselor alimentare de origine nonanimala au vizat operatorii din industria alimentara, care iși desfașoara activitatea in domenii precum: fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie,…
Criza de cadre in Armata, tinerii fug de militarie, iar angajații demisioneaza. Semnal de alarma lansat chiar de MApN
08:40, 29.03.2024 - Pentru a pastra și puținii angajați pe care ii mai are, ministerul a cerut Guvernului sa aprobe un act normativ prin care soldații, dar și rezerviștii voluntari sa poata fi școliți rapid și transformați in subofițeri.Potrivit MApN , orice intarziere in organizarea cursurilor pentru transformarea soldaților…
Noi obligații și amenzi pentru firmele care nu reduc risipa de alimente
07:00, 20.03.2024 - Firmele din domeniul agroalimentar, inclusiv din industria ospitalitații, sunt obligate sa ia masuri pentru reducerea risipei alimentare. Asta prevede un proiect legislativ promulgat de președintele Klaus Iohannis, deci intrat in vigoare. Noua lege face ac masurile facultative pentru reducerea risipei…
Legea privind combaterea risipei alimentare, promulgata de Președintele Romaniei
11:00, 18.03.2024 - Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 martie 2024 legea ce vizeaza reducerea risipei alimentare și promovarea vanzarii cu preț redus a produselor apropiate de data expirarii. Astfel, consumatorii vor putea beneficia de prețuri reduse la alimente inainte de expirarea termenului de…
Legea pentru combaterea risipei alimentare: prevederi pentru gestionarea mai buna a alimentelor
13:45, 16.03.2024 - A fost promulgata legea pentru combaterea risipei alimentare . Actul normativ cuprinde masuri privind reintroducerea alimentelor in circuitul economic. Noua lege urmarește și organizarea la nivel national a activitatii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar si distribuirea pe o…
A fost promulgata legea pentru stoparea risipei alimentare
00:10, 16.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 15 martie, legea pentru stoparea risipei alimentare, o initiativa legislativa sustinuta de USR. Consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin care organizatiile neguvernamentale…
Legea pentru stoparea risipei alimentare, adoptata de Parlament. Cum ne va afecta de acum viața
15:35, 21.02.2024 - Parlamentul a adoptat Legea pentru stoparea risipei alimentare ieri, 20 februarie. Era nevoie de o astfel de lege fiindca cantitatile de mancare pe care le aruncam sunt mult mai mari decat in alte state europene. La noi daca alimentul expira poimaine tot nu il iei pe gratis. Vorbim de o lege care deja…
Ce spune statistica: Cu cat au crescut prețurile la cele mai importante produse alimentare
05:05, 12.02.2024 - Mancam produse alimentare mai scumpe, in medie, cu 43% fața de 2019 cand nu aveam nici pandemie, nici criza energetica și nici razboi.Dintre produsele alimentare care nu ar fi trebuit sa mențina scumpiri mari sunt cele de panificație. Prețul painii a crescut cu peste 52%, arata cifrele Institutului…