Frumusețea, dusă la rang de artă. Trucurile care au ajutat-o pe regina Maria Antoaneta să aibă tenul de porțelan
Publicat:Dimineata, Maria Antoaneta isi curata tenul cu o solutie numita Eau Cosmetique de Pigeon, inventata si folosita pentru prima data de daneze.Reteta solutiei era urmatoarea:„ Se foloseste cate un strop de suc de nuferi, pepeni, castraveti, lamai. Apoi se adauga cate o mana de cicoare, floare de crin, fasole, borago, si compot realizat din porumbei copti. Puneti intregul amestec intr-un alambic, adaugand patru lingurinte de zahar, una de borax, aceeasi cantitate de camfor si o jumatate de litru de vin alb. Totul se lasa la macerat timp de doua saptamani, apoi este supus procesului de distilare.”Pielea…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare
18:30, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare
14:15, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Jorge a fost operat dupa o accidentare grava la genunchi. Imagine cu artistul de pe patul de spital.„Am facut primii pași la 7 dimineața”
10:46, 20.03.2024 - Jorge a fost pana de curand unul dintre concurenții de la Survivor All Stars, insa, acesta a fost eliminat mai repede decat credea, dupa ce s-a accidentat la genunchi. De altfel, el a mai participat la show in trecut și s-a confruntat cu aceeași problema. Astfel ca, artistul a avut nevoie de ajutorul…
Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas
20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti
10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…
Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert
14:36, 04.02.2024 - Ingrediente pentru blat:- 6 oua;- 150 grame faina;- 30 grame cacao;- 120 grame zahar;- 30 ml apa;- 10 grame zahar vanilat;- 1 praf de sare.Ingrediente pentru crema:- 400 ml smantana pentru frișca;- 100 ml lapte;- 120 grame ciocolata…