Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fotografii de pe frontul Războiului cel Mare

Publicat:

Joi, 26 februarie, la ora 17.00, la sediul ICR va fi lansat volumul &"Razboiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc“, de Adrian-Silvan Ionescu, lucrare dedicata aniversarii a 100 de ani de la declansarea primului razboi mondial (1914), razboi în care România, dupa doi ani de neutralitate, a intrat sa lupte alaturi de Antanta.

Evenimentul va fi prezentat de academicianul , presedinte de onoare al Sectiei de Istorie si Arheologie a Academiei Române, si de autor,   Adrian-Silvan Ionescu, istoric de arta, si director…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Culturii, despre blocajul din Noaptea Muzeelor: Am discutat despre majorari salariale, decizia se va materializa in ședința de Guvern

14:46, 15.05.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, 15 mai, pentru news.ro, ca a elaborat mai multe amendamente la acte normative care prevedeau majorari salariale, inclusiv pentru angajații din muzee, și ca a primit asigurari ca decizia, care este una politica, se va concretiza in sedinta de joi,…

Real Madrid, clubul miracolelor! Imagini FABULOASE: starurile lui Ancelotti au urcat in peluza dupa meci, scene dezlanțuite pe „Bernabeu”. 40 de fotografii pentru istorie

01:40, 09.05.2024 - Real Madrid a mai izbutit o revenire miraculoasa, continuand un lung șir de succese imposibile semnate de „Los Blancos” de-a lungul ultimelor ediții ale Champions League. Campioana Spaniei a „rasturnat” tabela cu Bayern Munchen, s-a impus cu 2-1 (4-3 la general) și va disputa finala Ligii in compania…

Povestea celei mai vizualizate fotografii din istorie: cu ce suma a cumparat Microsoft fotografia cu dealuri verzi

04:35, 29.04.2024 - Intr-o zi obișnuita de ianuarie din 1996, Chuck O'Rear, un fotograf cu experiența, se indrepta sa-și viziteze iubita, Daphne Larkin. In timp ce calatorea de la casa sa din St. Helena, California, catre locuința ei din comitatul Marin, a fost captivat de un peisaj care i-a atras atenția in mod irezistibil.…

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

(AUDIO) Rectorul USV Iași, Gerard Jitareanu, membru corespondent al Academiei Romane

19:55, 20.03.2024 - De astazi rectorul Universitații de Stiințe ale Vieții din Iași, prof. dr. Gerard Jitareanu, este membru corespondent al Academiei Romane, in cadrul Secției de Științe Agricole și Silvice și va coordona cercetarile legate de sol. Gerard Jitareanu a declarat ca se simte onorat și ca acest lucru inseamna…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

A murit Dinu Sararu. Teatrul National: Ne vom aminti cu drag de cel ce ne-a fost coleg si prieten

10:41, 03.03.2024 - Dinu Sararu debutat in proza in „Gazeta literara” cu o povestire in 1963, apoi editorial in 1974 cu romanul „Niste tarani”. S-a impus cronicar teatral trei decenii la Radio si in presa scrisa, interventiile sale fiind antologate editorial in doua carti „Teatru romanesc si interpreti contemporani” si…


Ce parere ai despre aceasta stire?