Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Ţăranii din patria lubeniţelor din Dăbuleni s-au apucat de cultivat fasole africană, cartofi dulci şi arahide: „Sperăm să dăm lovitura, iar marfa să meargă la export“

Publicat:

Oamenii sunt convinsi ca noua afacere pe care au demarat-o cu siguranta le va aduce profit. „Speram sa dam lovitura, iar marfa sa mearga la export. Am pus un hectar de fasole africana si cate doua de cartofi dulci si arahide. Vestitul pepene de Dabuleni ne-a dus anul acesta aproape de faliment. Din pacate nici cu 20 de bani nu am reusit sa vindem mai nimic“, a spus un agricultor din Dabuleni.   Arahidele de Dabuleni, brand nou in patria lubenitei   Agricultorii din Dabuleni au inceput de anul trecut sa cultive si arahide. Specialistii de la Statiunea de Cercetare din Dabuleni au creat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Imagini cu noua mașina a Adelinei Pestrițu. Și-a cumparat un Mercedes G Class, bolid care valoreaza peste 200.000 de euro

16:55, 13.05.2024 - Adelina Pestrițu și-a cumparat o mașina noua. Intr-un clip postat pe rețelele de socializare, fosta prezentatoare de televiziune le-a aratat fanilor ei noul bolid, care valoreaza peste 200.000 de euro. De-a lungul timpului, Adelina Pestrițu a condus diferite marci de mașini. In 2018, ea și-a scos la…

Tomata-banana face furori. Ce performanțe are acest soi neobișnuit de roșii, explica cercetatorii de la Stațiunea din Buzau

12:30, 03.04.2024 - Un soi de tomate omologat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a devenit foarte apreciat in ultimii ani. Cererile pentru rasaduri au depașit cu mult așteptarile, iar unitatea va dubla producția pentru a face fața solicitarilor.

Fenoment STRANIU pe cerul Romaniei, din cauza prafului saharian. Imagini despre parca din filme SF - FOTO GALERIE

13:46, 01.04.2024 - Concentrația mare de praf și implicit nuclee de condensare determina și o condensare intensa la nivelul norului de praf ceea ce conduce la apariția unor nori destul de particulari, de tip Altostratus opacus, prin care putem doar observa poziția Soarelului pe bolta cereasca, a explicat conf. dr. Lucian…

O instituție din Buzau cere ajutorul: „In acest moment de cumpana…”

11:20, 25.03.2024 - Statiunea de Cercetare, Dezvoltare Legumicola (SCDL) Buzau solicita ajutorul buzoienilor, dupa ce un Plan Urbanistic Zonal lansat in dezbatere publica de Primaria Municipiului Buzau ar afecta serios activitatea instituției. Reprezentanții SCDL se tem ca terenurile pe care fac cercetare in legumicultura…

„Experimentala” a inceput vanzarea de rasaduri de legume din soiuri romanești

00:11, 20.03.2024 - Sezonul vanzarilor de rasaduri a inceput luni, 18 martie, la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura (SCDL) Buzau. Instituția are la vanzare atat la magazinul fizic, cat și prin comenzi care pot fi plasate online o serie de soiuri romanești, unele dintre ele omologate chiar de cercetatorii…

Concurs unic in Europa, la Pietroasa

00:15, 07.03.2024 - Consultantul Paul Huiet și Alexandra Bardoș, studenta a Universitații de Științe Agronomice și Medicina Veterinara (USAMV) din București, sunt marii caștigatori ai celei de-a doua ediții a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de…

Studenta Badoș Alexandra, desemnata „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

15:45, 05.03.2024 - Consultantul Paul Huieț și studenta USAMV București Bardoș Alexandra sunt marii caștigatori ai celei de-a doua ediții a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Pomicultura Pietroasa-Istrița.…

Olimpiada taietorilor viței-de-vie. Concursul este unic in lume și s-a ținut in podgoria Pietroasele FOTO

14:55, 05.03.2024 - Zeci de viticultori din toate colțurile țarii s-au intrecut la taiat vița-de-vie, intr-o competiție organizata la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura Pietroasa Buzau. Concursul, unic in lume, a fost jurizat de trei viticultori cu mare experiența, din Spania, Italia și Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?