Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO 145 de ani de la deschiderea Grădinii Publice din Botoşani, locul în care Eminescu îşi aduna gândurile, iar regii României se plimbau pe lac

Publicat:

La mijlocul secolului al XIX-lea Botosaniul era o urbe in plina dezvoltare. Oras consacrat inca din , fiind daruit doamnelor tarii de catre voievozii Moldovei, in Botosani familiile boieresti si marii bancheri construiau bijuterii arhitectonice chiar in buricul targului cu ajutorul mesterilor austrieci si francezi.    Oameni cu dare de mana si cunostinte sus puse, boierii de la Botosani aveau nevoie de tot ceea ce ii era de trebuinta lumii civilizate din si chiar Europa. Salile de bal, salile de spectacol si locuri unde compozitorii isi faceau dovada talentului…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Catalogul Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei"

09:36, 12.05.2024 - Catalogul "Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei este tiparit in 2016, are 128 de pagini si contine peste 40 de picturi din patrimoniul MNIR, reprezentand personalitati ale istoriei Romaniei, din Evul Mediu pana in perioada contemporana. Isi gasesc…

Premierul Ciolacu s-a ales cu plangere pentru discriminare. George Simion, reacție halucinanta dupa derapajul premierului: "Nu este moldovean, probabil e rrom"

10:40, 28.04.2024 - Plangerea la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii i-a fost depusa lui Marcel Ciolacu de liderul filialei municipale Iasi a USR, deputatul Filip Havarneanu, pe motiv de jignire a locuitorilor din regiunea Moldovei.Acesta a declarat ca premierul trebuie sa fie amendat pentru discriminare si ca și…

Școala de elita a textiliștilor romani. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

22:30, 10.04.2024 - Botoșani se poate lauda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din Romania. Elevii invața sa lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultima generație și fac practica la cele mai puternice fabrici din industria textila din nordul Moldovei.

Bolile misterioase care i-au rapus pe cei mai cunoscuți lideri ai romanilor. Ce suferințe cronice aveau regii Romaniei

22:35, 21.03.2024 - Multe personalitați de top ale istoriei și culturii romanești au suferit de boli cronice grave care, in majoritatea cazurilor, le-au adus moartea. Printre aceștia, Ștefan cel Mare, Carol I, Ferdinand I, Alexandru Lapușneanu, Ștefan Luchian sau Mihai Eminescu

Valcea: Sala de sport de la Școala Gimnaziala „Anton Pann” a imbracat haine noi

13:55, 06.03.2024 - Sala de sport de la Școala Gimnaziala „Anton Pann” din Ramnicu Valcea a imbracat, de astazi, haine noi in prezența autoritaților locale. La inaugurare au participat: primarul Mircia Gutau , președintele Consiliului Județean, Constantin Radulescu, directoarea Școlii Gimnaziale „Anton Pann”, prof. Maria-Andreea…

Voi fi sincer: sistemul judiciar al Moldovei nu e adecvat pentru apartenența la UE

07:16, 06.03.2024 - Dat fiind ca UE a decis recent sa inceapa negocieri de aderare cu Moldova, atenția se intoarce spre ce face pe plan intern țara mea natala pentru a reuși in calatoria ei spre Europa. Un lucru e clar: calea spre reforma va fi complicata, dar Moldova va trebui s-o parcurga rapid daca vrea sa-și atinga…

Propagandist rus: „Transnistria este o bucata din Rusia” care nu poate fi aparata fizic decat cu „armamentul strategic”, adica arsenalul nuclear

08:56, 02.03.2024 - Unul dintre cei mai urmurmariți propagandiști ruși, Mihail Zvinciuk, șeful think-tankului rusesc Rybar Force, o organizație pro-Kremlin și pro-razboi, nu s-a ferit sa spuna ca Transnistria poate fi aparata de Rusia doar cu „armamentul strategic”, adica arsenalul nuclear. Zvinciuk a vorbit despre acest…

20 februarie: Ziua dezrobirii romilor, marcata printr-o expoziție la Timișoara

11:20, 20.02.2024 - Zi importanta pentru comunitatea romilor din Timiș, care marți, 20 februarie, marcheaza Ziua Dezrobirii Romilor. Azi se implinesc 168 de ani de cand romii au fost eliberați din sclavie, dupa mai mult de cinci secole de robie in Principatele Romane. Asociația Partida Romilor pro Europa a organizat o…


Ce parere ai despre aceasta stire?