Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Folosirea irationala a antibioticelor si alimentatia dezechilibrata, doi factori ai bolii inflamatorii intestinale. Iata si alte cauze

Publicat:

Numarul total al românilor care sufera de boala inflamatorie intestinala (BII) este în 2013 de 5-10 ori mai mare comparativ cu anul 2002, potrivit estimarilor specialistilor.

Din totalul de 5.000 de pacienti diagnosticati cu BII la noi în tara, doar 20% figureaza în .

'Cresterea numarului de pacienti cu BII este legata de mai multi factori, printre care se numara: alimentatia dezechilibrata, stilul de viata, folosirea irationala a antibioticelor, imunizarile repetate. Totusi, unii factori declansatori ai bolii ramân în…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

O noua provocare pentru ASA Cons Turda: montarea unui planșeu prefabricat cu deschidere de 20 metri pentru Sala de Sport …

09:05, 01.04.2024 - Zilele trecute SA Cons Turda a facut fața unei noi provocari. Montarea unui planșeu prefabricat cu deschidere de 20 metri pentru Sala de Sport a unei școli gimnaziale din Turda. „A fost nevoie de o mobilizare și organizare exemplara pentru a realiza montajul elementelor agabaritice de planșeu in doar…

STUDIU: 594.070 RON costa creșterea unui copil nascut in 2024

12:10, 20.03.2024 - Creșterea unui copil e o responsabilitate. In primul semestru din 2023 s-au nascut puțin peste 73.000 de copii in Romania, cel mai mic numar de copii nou-nascuți din ultimii 145 de ani, scrie clubulcopiilor.ro . Acest record negativ nu este o anomalie, ci o continuare a declinului demografic accentuat,…

Indicele de brevete 2023: Inventatorii romani contribuie la inventiile din domeniul IT din Europa / 52% dintre cererile depuse la Oficiul European de Brevete de catre Romania au mentionat cel putin o femeie inventator

14:00, 19.03.2024 - Conform cele mai active domenii in ceea ce priveste cererile de brevete europene depuse de companiile romanesti au fost informatica, metodele IT pentru management, masurarea (care include tehnologia senzorilor), biotehnologia, transportul (care include si vehiculele) si alte bunuri de consum. In total,…

Turcan, despre pericolul extremismului, in Romania: Conflictul public intre PNL si PSD a condus la cresterea acestui curent

20:01, 15.03.2024 - "Cred ca trebuie sa admitem ca extremismul e real si e o problema. E o problema inclusiv pentru ca partidele establishmentului, asa ca noi, au crezut poate ca dezvoltarea constanta rezolva toate problemele pentru toata lumea. Ne-au sanctionat atacurile nefondate din spatiul public. Conflictul public…

Aproape 40 de mii de tone de deseuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut. Cele mai performante au fost regiunile Bucuresti – Ilfov, urmate de judetele Olt si Cluj

18:55, 22.02.2024 - Asociatia Environ, una dintre primele organizatii licentiate in Romania pentru transfer de responsabilitate in domeniul colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a gestionat in 2023 o cantitate de 39.165 tone deseuri, adica…


Ce parere ai despre aceasta stire?