Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Finlandezii îşi caută originile pe teritoriul Prahovei, printr-un proiect internaţional

Publicat:

Violeta Stoica Un nou proiect internațional, in care sunt implicați cercetatori finlandezi și romani, respectiv reprezentanți ai Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova, se deruleaza de la 1 iulie in județul Prahova. De altfel, este o continuare a unei colaborari intre specialiști finlandezi și arheologi prahoveni, in cadrul unui proiect multinațional denumit The Yamnaya Impact on (Impactul populației Yamnaya in Europa preistorica). Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Universitatea din Helsinki au demarat cercetari arheologice intr-un tumul ce dateaza din epoca…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turcia și Romania dau o lovitura de proporții in Europa: proiectul gigant care deja se construiește in țara noastra

09:56, 29.04.2024 - Compania turceasca Kalyon Holding a asezat pe pozitii prima bucata de teava din conducta Marea Neagra - Podisor, care va asigura securitatea energetica a Europei. Conducta cu o lungime de 308 kilometri va fi finalizata in 2025, iar gazele care vor trece prin Romania vor ajuta Europa sa reduca dependența…

Furtuna „RENATA”, care face ravagii prin Europa, se indreapta spre R. Moldova

21:40, 15.04.2024 - Furtuna Renata, care a provocat deja ravagii in mai multe țari ale Europei, se indreapta spre Romania și a Republicii Moldova, aducind cu ea un front de aer rece, ce va cauza scaderi de temperatura drastice, ploi abundente și vijelii puternice, anunța meteorologii de la București. Se estimeaza ca diferențele…

Renaște un mare proiect care va schimba Europa: Romania intra in joc și devine poarta Europei

09:16, 15.04.2024 - Ministrul grec al Infrastructurii și Transporturilor, Christos Staikouras, a vorbit despre necesitatea consolidarii in continuare a sistemului european de transport, prin noile coridoare comerciale care leaga Marea Baltica de Marea Neagra și Marea Egee. In cadrul prezentarii susținute la forumul de…

Geoana indeamna la un mars forțat: „Ceasul ticaie”

21:15, 04.04.2024 - Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a pledat joi pentru un „mars fortat” catre transformarea digitala a Romaniei, mentionand ca tara noastra are „potential foarte mare” si oameni inteligenti si nu isi permite sa fie pe ultimul loc din Europa. „Nu exista domeniu de activitate umana – de…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

180 de participanți la sesiunea anuala de comunicari științifice studențești a Facultații de Științe Economice a UVT

20:31, 28.03.2024 - COMUNICAT DE PRESA Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universitații „Valahia” din Targoviște, organizeaza in perioada 28-29 martie 2024, Sesiunea anuala de comunicari științifice studențești cu titlul „PERFORMANȚA ȘI COMPETITIVITATE IN SOCIETATEA CUNOAȘTERII” Evenimentul este derulat sub egida…

Inflația ramane peste 7%. Ce arata cele mai recente date publicate de INS: lista alimentelor care s-au scumpit cel mai mult

10:36, 13.03.2024 -  Potrivit Institutului Național de Statistica, in februarie 2024, prețurile au crescut fața de luna trecuta pe medie cu +0,8%, un pas ceva mai mic decat in ianuarie, dar inca foarte mare fața de restul Europei. Astfel, in primele doua luni ale anului, in Romania prețurile au crescut deja cu +1,9%, un…

Romania merge contra curentului și a dat lovitura in Europa: am depașit Ungaria și Polonia

11:00, 19.02.2024 - Impactul starii debile a economiei germane se rasfrange asupra celor mai mari țari din Europa de Est. Romania este intr-o poziție ceva mai favorabila fața de Ungaria și Polonia datorita absorbției ridicate a finanțarii de la Fondul de Redresare. In timp ce alocarea fondurilor de la Fondul de Redresare…


Ce parere ai despre aceasta stire?