Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Elevii români rescriu istoria. „Urmarea Primului Război Mondial a fost aderarea Daciei la Transilvania“

Publicat:

Colectia de „perle” de la a corectorilor la disciplina Istorie (care a fost prezenta in grila de examen acum cativa ani) contine cateva sintagme si fraze memorabile, care sfideaza logica.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

VOT Elevii romani vor sa voteze, dar au rezultate sub medie in ceea ce privește cunoștințele civice

16:40, 13.04.2024 - Elevii romani de clasa a VIII-a, participanți la un studiu internațional privind educația civica și pentru cetațenie, au obținut un scor sub media celor peste 20 de țari care au luat parte la aceasta cercetare,... The post VOT Elevii romani vor sa voteze, dar au rezultate sub medie in ceea ce privește…

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…

Ne pregatim de Noaptea Cercetatorilor Europeni 2024!

11:05, 02.04.2024 - Noaptea Cercetatorilor Europeni este o inițiativa care are loc anual in diverse orașe din Europa, și nu numai, iar Zalaul este deja o prezența constanta prin Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau. Scopul principal al acestui eveniment este de a aduce cercetatorii și publicul larg impreuna pentru…

ZI CU ISTORIE. ISTORIA UNEI ZILE – 27 MARTIE 1918

11:15, 27.03.2024 - 27 martie 1918, ziua Unirii Basarabiei cu Romania, reprezinta un moment astral in istoria naționala, un miracol ce ține in primul rand de capacitatea de rezistența, de supraviețuire a spiritului, a conștiinței naționale și a limbii romane la capatul a 106 ani de colonizare, rusificare și deznaționalizare…

Se schimba strategia la Ministerul Educației. Nota 5 e istorie! Norma a devenit nota 7

20:55, 18.03.2024 - Este pentru prima oara cand Ministerul raporteaza rezultatele elevilor la nota 7 și nu nota 5, ca pana in prezent.Școlile vor fi monitorizate, adica inspectate și controlate daca au avut rezultate sub nota 7 la simularea din februarie a elevilor de clasa a VIII-a, și daca duc la indeplinire planurile…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Azi in istorie: 13 februarie, ziua in care a murit Crișan, unul dintre conducatorii rascoalei iobagilor romani din Transilvania. A fost prins dupa ce a fost tradat de un preot

08:00, 13.02.2024 - La 13 februarie 1633, Galileo Galilei a ajuns in fața Inchiziției, iar in anul 1785, Crișan, unul dintre conducatorii Rascoalei iobagilor romani din Transilvania, a murit. 1633 – Galileo Galilei a ajuns la Roma pentru procesul sau in fața Inchiziției Galileo Galilei a fost unul dintre cei mai cunoscuți…


Ce parere ai despre aceasta stire?