Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectul manevrelor agresive ale Rusiei în Marea Baltică: Suedia și Finlanda vor o forță navală comună

Publicat:

HMS si Finlanda intentioneaza sa-si extinda cooperarea in domeniul apararii si sa infiinteze o forta navala comuna in conditiile in care cele doua state vecine se confrunta cu acutizarea tensiunilor in regiunea baltica, relateaza Reuters.

Suedia si Finlanda au fost alarmate de cresterea activitatii militare a Rusiei în Marea Baltica si de actiunile Moscovei în Ucraina, în conditiile în care niciuna nu este membra NATO.

Ministrul suedez al apararii, , a declarat ca o viitoare cooperare mai strânsa îl va…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ungaria continua sa sfideze Europa și refuza ajutoarele militare pentru Ucraina. Peter Szijjarto: „Nu este razboiul nostru”

07:01, 28.05.2024 - Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat, la Targu Mures, ca Ungaria ramane pe pozitia sa de a nu sustine „nicio masura care ar creste pericolul de escaladare a conflictului” din Ucraina. El spune ca razboiul din Ucraina „nu este razboiul nostru” și ca sancțiunile UE impuse Moscovei au…

Alerta in Europa - Rusia amenința in mod direct Marea Britanie

19:01, 23.05.2024 - Moscova va riposta cu lovituri asupra tintelor britanice daca armele fabricate in Marea Britanie vor fi utilizate de Ucraina pentru a lovi teritoriul rus, a amenintat joi purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citata de Reuters.

Marea Britanie acuza China ca ii trimite Rusiei arme letale, ca sa le foloseasca in Ucraina: „E timpul ca lumea sa se trezeasca”

18:20, 22.05.2024 - Ministrul britanic al Apararii, Grant Shapps, acuza China ca furnizeaza sau este pe cale sa furnizeze arme letale Rusiei, pentru a le folosi pe frontul din Ucraina, transmite Reuters, potrivit kyivindependent.com. 

Ministrul rus de externe: „Sprijinirea Ucrainei de principalele puteri occidentale crește riscul unei confruntari nucleare”

15:11, 22.04.2024 - Serghei Lavrov, 74 de ani, șeful diplomației ruse, a declarat ca SUA și NATO par a fi „obsedate de ideea unei infrangeri strategice a Rusiei”, iar acest lucru crește amenințarea nucleara, relateaza agenția Reuters.Intr-o declarație oficiala, Lavrov și-a exprimat „ingrijorarea deosebita” ca Ucraina este…

Cadoul de razboi de la francezi

08:11, 13.04.2024 - Ministrul francez al apararii, Sebastien Lecornu, a anuntat vineri ca viitori piloti de vanatoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenati in sudul Frantei de catre fortele aeriene. Pilotii primesc o „pregatire generala, pe Alpha Jet (avion militar de conceptie franco-germana),…

David Cameron merge in SUA saptamana viitoare pentru a incerca sa deblocheze ajutorul militar pentru Ucraina

21:35, 05.04.2024 - Ministrul de externe britanic David Cameron se va deplasa saptamana viitoare la Washington, unde va incerca sa ii convinga pe membrii Congresului Statelor Unite sa aprobe pachetul de asistenta pentru Ucraina, in valoare de 60 de miliarde de dolari, relateaza Reuters, citata de Agerpres.Presedintele…

Avertismentul unui general rus: Conflictul din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi la scara larga in Europa

09:11, 08.03.2024 - Un ofiter de rang inalt al armatei ruse a avertizat ca razboiul din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi la scara larga in Europa, iar probabilitatea ca fortele Moscovei sa se implice intr-un nou conflict creste „semnificativ”, relateaza Reuters.

Un general rus avertizeaza: Conflicutul din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi pe scara larga in Europa

16:35, 07.03.2024 - General-colonelul Vladimir Zarudnitki, seful Academiei Militare a Statului Major general al armatei ruse, a avertizat ca actualul conflict din Ucraina ar putea escalada intr-un razboi pe scara larga in Europa si a declarat ca probabilitatea ca fortele Moscovei sa se implice intr-un nou conflict cresc…


Ce parere ai despre aceasta stire?