Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#DobrogeaDigitala - Armeni dobrogeni in istoria si civilizatia romanilor: Poliglot de prestigiu, profesorul Aram M. Frenkian in amintirea prietenilor

Publicat:

Pe 10 septembrie 1964, renumitul orientalist si mai cu seama elenist constantean isi gasea tragicul sfarsit intr un autobuz, ca urmare a unui infarct fatal. Isi odihneste somnul de veci la cimitirul armenesc din Bucuresti.Nascut la Constanta 20 martie 1898 , primind la botez numele regelui legendar al Armeniei, Aram.Absolva liceul "" din Bucuresti, apoi cursurile Universitatii din Cernauti. In anii 1926 1928 continua studiile la Paris, ridicandu si la cote s ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua Europei: Monumente importante din intreaga UE vor fi iluminate. Printre ele, si 10 din Romania

17:56, 07.05.2024 - Peste 60 de orase din Europa, printre care si zece orase din Romania, vor proiecta mesaje prin care incurajeaza cetatenii sa voteze, cu o luna inainte de alegerile europene din 6 9 iunie. Cladirea Primariei din Constanta va fi, de asemenea, iluminataArcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma, Arcul…

Recital de harpa, flaut și pian, la Filarmonica Pitești

17:20, 11.04.2024 - Filarmonica Pitești organizeaza luni, 15 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral de harpa, flaut și pian susținut de Andrei Olaru, Shuyu Yang (Taiwan) și Theodor Dumitru. In program: M. Tournier – „Sonatine op. 30 pentru harpa solo”, C. P. Basacopol  – „Sonata pentru…

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent in judetul Constanta, participant la sapaturile de la Histria si Capidava

17:10, 08.04.2024 - In timpul studentiei, a facut cunostinta cu esenta meseriei de arheolog pe pamantul Dobrogei, la Histria, unde a participat la sapaturi. Mai tarziu, in calitate de muzeograf ndash; arheolog a fost prezent la sapaturile de la Capidava Nascut in Oltenia, la Craiova, in ziua de 4 martie 1929, Florian Anastasiu…

Aura Urziceanu ar fi ajuns la azil, in Toronto. Artista aflata in istoria jazz-ului mondial locuiește de 55 de ani in Canada

11:55, 01.04.2024 - Aura Urziceanu ar fi ajuns intr-un azil, din Toronto. La 77 de ani, solista aflata in istoria jazz-ului mondial, este afectata de Alzheimer. Artista ce a inregistrat colaborari cu giganții Quincy Jones, Duke Ellington, Thad Jones ori Ella Fitzgerald locuiește de mai bine de jumatate de secol in Canada.…

Constanta a gazduit Concursul National “Istoria si Traditiile Turcilor din Romania (GALERIE FOTO)

10:35, 01.04.2024 - In perioada 27 29 martie 2024 Constanta a fost gazda Concursului National ldquo;Istoria si Traditiile Turcilor din Romania", concurs ce a ajuns la cea de a VI a editie.Conform selectiei Ministerului Educatiei, la competitie au participat 32 elevi din judetele Constanta, Tulcea, Ilfov si municipiul Bucuresti.Au…

In memoriam Doina Pauleanu, personalitate artistica adoptata de Constanta, care a adus Muzeului de Arta din oras prestigiu national

10:16, 29.03.2024 - Critic de arta regretat, Doina Pauleanu a venit pe lume intr o zi de 29 martie 1948, la Braila. Doina Pauleanu a terminat Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, ca sefa de promotie, in 1966. Ulterior, ea s a inscris la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia "Istoria…

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius din Constanta

16:15, 24.03.2024 - Universitatea Ovidius din Constanta UOC aduce un omagiu la trecerea in eternitate a acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, exceptional critic, teoretician si istoric literar.Nascut la Ramnicu Valcea, in 27 noiembrie 1939, Nicolae Manolescu a absolvit liceul la Sibiu in 1956 si a urmat cursurile Facultatii…

Caminele de la Grozavești, sub invazia șoarecilor, ploșnițelor și a gandacilor

13:15, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților. Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?