Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#DobrogeaAcademica: Institutul de Lingvistica al Academiei Romane reia colectia Vechi carti populare“, redeschisa de volumul Legenda Duminicii“

Publicat:

Institutul de Lingvistica "Iorgu lordan ; al anunta reluarea colectiei "Vechi carti populareldquo;. Colectia cuprinde editii ale unor texte romanesti din secolele XVI XVIII, care s au bucurat de o mare popularitate in epoca, fiind pastrate in numeroase manuscrise. Acestea vor fi insotite de ample comentarii lingvistice si filologice. Volumul "" studiu monografic, editie si glosar de , ce redeschide aceast ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

(VIDEO) Artistul plastic Corneliu Șerban Popa este sarbatorit la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

10:40, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc il sarbatorește, luni, pe artistul plastic Corneliu Șerban Popa, nascut la data de 15 aprilie 1946, la București. Artistul Corneliu Șerban Popa a donat Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” in anul 2018 o impresionanta colecție personala, alcatuita din sculpturi…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

„Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Nr. XXIII – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 21 MARTIE 2024, ora 21:03… cu Dumitru Șerban

08:11, 21.03.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice „Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); „Anuarul” a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

Sondajul care dinamiteaza clasa politica: pe cine vor romanii in Parlamentul European. Cifre halucinante: ce se intampla cu comasarea alegerilor?

12:45, 20.02.2024 - Institutul de sondare CURS a efectuat un sondaj de opinie pe populația adulta rezidenta din Romania, pe 1067 de respondenți cu varste de peste  18 ani. In ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, un procent de 14% spune ca ideea este foarte buna, iar 36% spune ca ideea…

Colecția speciala de carți de la Biblioteca Județeana din Targoviște

12:35, 07.02.2024 - Nu toata lumea știe, insa Targoviștea este leaganul tiparului romanesc. „Sus la Manastire”, adica la Manastirea Dealu, calugarul Macarie, deprins cu meșteșugul tiparirii la Veneția, a tiparit prima carte din Țarile romane – Liturghier, 1508. De atunci, in Capitala Țarii Romanești cartea a ramas o bijuterie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?