Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Din|interior. Exportăm sănătate, importăm otravă. Cum a pierdut România alternativa ecologică la consumul de pesticide

Publicat:

IŽn fiecare an, peste 30% din recoltele mondiale sunt distruse de insecte si de boli. Paguba este estimata la 100 de miliarde de euro. Antidotul cel mai folosit, pesticidele, polueaza mediul inconjurator si prezinta riscuri serioase pentru sanatatea oamenilor. Putina lume stie ca, incepand cu anii `80, cercetatorii romani au pus la punct o alternativa ecologica la consumul de pesticide. Oamenii de stiinta au demonstrat ca insectele daunatoare pot fi combatute, eficient, chiar cu pradatorii lor naturali, crescuți și inmulțiți in laborator. Cercetatorii au testat o specie de viespe, "Trichogramma",…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

s-a gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat

10:55, 19.05.2024 - Oamenii de știința au gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat fara a-l deteriora. Intr-o evoluție revoluționara, oamenii de știința au descoperit o noua tehnica care permite inghețarea și decongelarea țesutului cerebral uman, pastrandu-și in același timp funcția normala,…

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Bani pentru fermieri: APIA a platit fermierilor peste 10,53 miliarde lei. Doar astazi au fost virați bani catre 7.679 fermieri

19:45, 26.03.2024 - Bani pentru fermieri: APIA a platit fermierilor peste 10,53 miliarde lei. Doar astazi au fost virați bani catre 7.679 fermieri Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit fermierilor pana in prezent peste 10,53 miliarde de lei pentru anul de cerere 2023, a anuntat, marti, Ministerul…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

APIA Botoșani: Peste 396 milioane lei autorizate la plata catre fermieri

15:15, 27.02.2024 - APIA Botoșani: Peste 396 milioane lei autorizate la plata catre fermieri Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultura (APIA) informeaza ca autorizarea la plata a fermierilor se face in continuare in ritm susținut. Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR) asigura tot suportul…


Ce parere ai despre aceasta stire?