Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Din ciclul Nu mă insulta zicîndu-mi ziarist român! Azi: Confruntarea de la Palatul Cotroceni dintre Klaus Iohannis și MRU descrisă de Caracudi de pe o bancă din Cișmigiu

Publicat:

1467340157 In multe rinduri am recunoscut invidia mea fața de Caragiale, pentru ca realitațile din jurul sau erau atit de comice incit lui nu i-a ramas decit sa le descrie, intr-o formula situata intre proza și reportaj. Printre realitațile surprinse de Caragiale in opera sa și poreclite pentru asta caragialiene se numara și și ceea ce eu am numit Contribuția presei la timpirea poporului.

Într-un eseu intitulat Radiografia știrilor din &"surse&", publicat într-unul din volumele seriei Istoria ca telenovela, am dezbatut cazul lui Caracudi, ziaristul din proza lui Caragiale…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

Irina Vlah: Referendumul inițiat de Maia Sandu este un „artificiu” ca sa ramana la putere cu orice preț

16:26, 17.04.2024 - Președinta Asociației „Platforma Moldova”, Irina Vlah considera ca evenimentul anului 2024 este scrutinul prezidențial din data 20 octombrie 2024 și nu referendumul inițiat de Președinta țarii, Maia Sandu, in aceeași zi.

Marți, 2 aprilie 2024: Ziua porților deschise la Instituția Prefectului – Județul Alba

18:45, 29.03.2024 - Instituția Prefectului – Județul Alba isi deschide portile pentru a oferi publicului larg o incursiune in trecutul institutiei, a oportunitatilor prezentului, dar si o viziune catre viitor. Va asteptam alaturi de noi, la sediul nostru, situat in incinta Palatului de Justiție, Strada Ion.I.C. Bratianu,…

Feminitate si putere (I)

13:35, 06.03.2024 - Istoria – ea insasi desemnata printr-un cuvant de Genul Feminin – a daltuit in marmura nemuririi stralucite modele ale relatiei dintre feminitate si putere, dovedind ca nu tin in exclusivitate de Genul Masculin valori ca eroismul, curajul si sacrificiul de sine, toate reunite in ceea ce se cheama in…

Noul MG Cyberster, cel mai puternic model din istoria marcii: 544 de cai putere

13:15, 27.02.2024 - Dupa o lunga perioada de așteptare, a venit momentul sa cunoaștem detaliile importante despre MG Cyberster, noua decapotabila de performanța a marcii anglo-chineze. Noul model este unul electric și vine in doua versiuni diferite. Prima versiune primește un singur motor electric de 340 de cai putere…

11 februarie: Ziua internaționala a femeilor și fetelor din domeniul științei. O romanca este pe lista

10:10, 11.02.2024 - Istoria științei a fost marcata de descoperiri importante ale femeilor. Marie Curie (1867-1934): a fost o fiziciana și chimista de origine poloneza.A fost primul savant care a primit doua premii Nobel in domenii diferite:premiul pentru fizica in 1903 (imparțit cu soțul ei Pierre Curie și Henri Becquerel)…

Peste doua decenii de controverse in jurul Roșia Montana. Cum s-a facut transferul licenței de exploatare

15:55, 08.02.2024 - In 2006, presa scria ca reprezentantii ANRM au insistat inca de la emiterea licenței, act crucial pentru planurile companiei canadiene, ca aceasta sa ramana secreta. In plus, clasificarea informatiilor cuprinse in licenta de exploatare au fost reglementate printr-un ordin al presedintelui ANMR de la…

Cea mai mare investiție din istoria cercetarii romanești: 1,6 miliarde de lei pentru 20 de centre de excelența, anunța ministrul Bogdan Ivan

20:26, 01.02.2024 - „Am lansat cea mai mare investiție din istoria cercetarii romanești: cu 1,6 miliarde de lei vom operaționaliza 20 de centre de excelența in cercetare”, a anunțat ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan.  „Ne dorim sa consolidam cercetarea romaneasca. Sa atragem savanți de talie mondiala alaturi de cercetatorii…


Ce parere ai despre aceasta stire?