Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Device-ul care ne ajută creierul să devenim mai deştepţi

Publicat:

Cercetatorii au gasit raspunsul la intrebarea clasica: Cum devenim mai destepti? Prin folosirea tehnologiei tDCS - stimulare transcraniana prin curent direct. Mai multe studii realizate recent sugereaza ca ne putem imbunatati performantele cognitive folosind tDCS.

Stimularea transcraniana prin curent direct (tDCS), adica transmiterea unui curent electric foarte slab prin anumite zone din creier poate imbunatati performantele cognitive, conform descopera.ro.

Unii experti sugereaza ca tDCS ar putea fi folositor in refacerea pacientilor care sufera de tulburari neurologice si psihologice,…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Romania intervine direct dupa prapadul facut de Rusia in Ucraina: Țara noastra livreaza curent electric

13:10, 12.05.2024 - La cererea Ucrainei, Romania, alaturi de Polonia si Slovacia, furniza duminica energie electrica de urgenta, iar acest lucru s-a intamplat si sambata, relateaza presa ucraineana. Sambata, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din productia proprie, importuri comerciale si asistenta de urgenta…

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

10 filme care iți pot imbunatați relația de cuplu

08:56, 03.04.2024 -   Este putin putin cunoscut faptul ca filmele despre relatiile de cuplu pot ajuta cuplurile sa rezolve problemele cu care se confrunta cel putin la fel de bine cum ar face-o si un consilier de cuplu. Tot ce trebuie sa faca este sa urmareasca unul dintre filmele de mai jos si sa discute ce impresii le-a…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Care sunt beneficiile mancatului incet

09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…

Uleiul de canabidiol – CBD, drog sau leac?

00:15, 18.03.2024 - Canabidiol (CBD) este un compus organic gasit in planta de Cannabis sativa. In toate țarile UE, importul de CBD este permis pentru uz personal, daca prezinta un conținut de tetrahidrocanabinol (THC) mai mic de 0,2%. THC este compusul din cannabis responsabil cu proprietațile psiho-active, cele care…


Ce parere ai despre aceasta stire?