Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESTINAȚII CU GUST Balmoșul și micii de oaie - vedetele Festivalului Oierilor de la Tulgheș

Publicat:

Doua preparate culinare specific ciobanești - balmoșul și micii de oaie - au fost, duminica, vedetele de la Tulgheș, una dintre cele mai importante manifestari ale romanilor din nordul județului Harghita.

Rețeta balmoșului ciobanesc, ce face parte din tradiția culinara a zonei, ne este dezvaluita de , fost primar din Tulgheș, care a crescut oi toata viața sa și care știe secretul acestui preparat.

''Un balmoș se face cam așa: se pune la fiert jintuitul, un zer gras care se stoarce din caș, dupa framântare. Dupa ce jintuitul fierbe,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența

21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…

“Workshop-ul prieteniei”, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Zeci de participanți de la mai multe școli din județ

09:21, 19.03.2024 - In luna martie 2024, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia s-a desfașurat “Workshop-ul prieteniei”, prima activitate a proiectului educativ ,,Calatorie prin copilarie -joc și bucurie”, cuprins in CAEJ Alba 2024, la poziția 17, Domeniul cultural-artistic. Cei peste 60 de participanți proveniți din…

Rețeta simpla de mousse de ciocolata devenita virala. Ai nevoie de doar doua ingrediente

16:26, 10.03.2024 - Rețeta pe care o vom prezenta in continuare presupune numai doua ingrediente de baza (oua, smantana), plus ingredientele tradiționale (zahar și ciocolata rasa pe deasupra). Vei crea astfel un desert ușor ca textura, dar sofisticat, cu mai multe arome de ciocolata. Secretul este sa echilibrezi perfect…

Rețeta de placinta cu mere la tigaie. Este gata in 10 minute și are un gust savuros

11:00, 06.03.2024 - Placintele cu mere sunt foarte delicioase și se gatesc in multe feluri. Daca vrei sa faci o schimbare și sa renunți la tava, poți sa alegi placinta cu mere la tigaie. Este gata in 10 minute, ai nevoie de puține ingrediente și are un gust savuros.

Rețeta de hummus cu dovleac și naut. Un preparat simplu și rapid, specific perioadei de post

20:25, 01.03.2024 - Ne apropiem cu pași rapizi de una dintre cele mai frumoase perioade din an, dar și de una dintre cele mai importante sarbatori. Daca tot urmeaza cel mai strict post al anului, mulți dintre credincioși au inceput inca de pe acum sa iși pregatesta lista cu preparate specifice perioadei urmatoare. Iata…

Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete

09:01, 24.02.2024 - Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este desertul cu care vei reuși sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care este modul de preparare!

Reteta de carnati de Plescoi – cum faci cei mai buni carnați de casa

12:05, 09.02.2024 - Carnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional romanesc recunoscut, cu o istorie bogata. Inițial, aceștia se numeau carnați de Buzau, pentru ca erau facuți in acest județ. Acest tip de carnați este destul de raspandit, astazi, la noi in țara, caștigandu-și popularitatea datorita aromei puternice și…


Ce parere ai despre aceasta stire?