Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

D-ale literaturii

Publicat:

* Se stia ca era mare bautor de whiskey. Dar cat a baut scriitorul la ranch-ul sau unde si-a scris o mare parte din opera, nimeni nu a putut banui cu doua decenii in urma. Abia dupa aproape cincizeci de ani de la moartea scriitorului, echipa de constructori care s-a ocupat de restaurarea "casei cu coloane", facand reparatiile de rigoare, a facut o descoperire uluitoare. Deasupra biroului la care lucra Faulkner se afla o trapa foarte bine mascata di (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum s-a trezit Gabriel Liiceanu cu nume de strada in Timiș: „Am ramas cu gura cascata. M-am gandit sa protestez, dar am lasat-o balta”

19:06, 19.05.2024 - Dezvoltata puternic dupa Revoluție, localitatea Dumbravița, limitrofa Timișoarei, a devenit una dintre cele mai bogate comune din Romania. Pe masura ce au fost construite noi cartiere, botezarea strazilor a devenit o provocare, iar autoritațile locale „au imprumutat” in acest scop inclusiv numele unor…

Magia carților Usborne – o calatorie unica in lumea literaturii pentru copii

20:20, 24.04.2024 - Daca ești in cautarea unor carți captivante pentru micuțul tau, colecția Usborne se remarca printr-o abordare originala și inovatoare. Creșterea interesului pentru lectura in randul copiilor a fost intotdeauna o provocare, iar Usborne a reușit sa transforme fiecare pagina intr-o aventura fascinanta.…

Eveniment special la UMF Cluj. Scriitorul Mircea Cartarescu a vorbit despre rolul vindecator al literaturii

19:01, 06.04.2024 - Scriitorul Mircea Cartarescu a fost, vineri, oaspetele Universitații de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde a ținut o conferința despre puterea vindecatoare a literaturii.

Nicolae Ciuca, la moartea lui Nicolae Manolescu: „L-am pierdut pe cel mai important critic literar si istoric contemporan al literaturii noastre”

22:36, 23.03.2024 - ”Cu durere in suflet am aflat vestea decesului marelui om de cultura Nicolae Manolescu. L-am pierdut pe cel mai important critic literar si istoric contemporan al literaturii noastre, care a imbogatit patrimoniul cultural romanesc prin cele peste 50 de volume publicate si numeroase articole in reviste…

„Poeții cu adevarat buni sunt vindecatori”. Seara dedicata literaturii la UVT alaturi de Mircea Cartarescu

12:05, 22.03.2024 - Anul 2024 aduce in continuare evenimente culturale in Timișoara. Universitatea de Vest din Timișoara l-a avut ca oaspete, in cadrul seriei „La UVT, Cultura este Capitala!”, pe cunoscutul scriitor Mircea Cartarescu. Nu este prima vizita a acestuia in Timișoara, el fiind invitat de mai multe ori in ultimii…

ASCENSIUNEA CARȚILOR AUDIO Opțiunea preferata a romanilor pentru accesarea literaturii

11:31, 19.03.2024 - Aceasta creștere a popularitații carților audio reflecta dorința tot mai mare a oamenilor de a accesa literatura intr-un mod convenabil și accesibil. The post ASCENSIUNEA CARȚILOR AUDIO Opțiunea preferata a romanilor pentru accesarea literaturii first appeared on Informatia Zilei .

FOTO | Porți deschise pe taramul literaturii pentru caștigatorii  concursului organizat „in tinda” Bisericii „Sf. Mina”

00:05, 08.03.2024 - Un concurs literar poate deschide porți nebanuite pentru copii. Așa este cazul competiției de literatura inițiate de pr. Alexandru Pripon „in tinda” Bisericii „Sf. Mare Mucenic Mina” din Buzau, intitulata „O, mama, dulce mama”. In afara de emoția pe care o transmit lucrarile participanților la concurs,…

Hortensia Papadat-Bengescu, mintea de foc a literaturii feminine romanești

06:45, 05.03.2024 - Cea mai importanta scriitoare a literaturii romane (și unul dintre cei mai importanți și valoroși scriitori ai noștri), Hortensia Papadat-Bengescu s-a nascut in 8 decembrie 1876, la Ivești, Galați, și a murit in 5 martie 1955, la București. Sa-i cinstim m


Ce parere ai despre aceasta stire?