Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se prepară huslinca şi mămăliga cu cartofi, după reţetele huţulilor

Publicat:

Bucataria hutulilor, care locuiesc in zona de munte a judetului Suceava, este interesanta. Iaurtul este mai acru decat cel cu care ne-am obisnuit si se numeste huslinca, iar mamaliga este mai consistenta pentru ca se prepara din faina de porumb si cartofi.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Reteta manastireasca de cozonac de Paste. Asa il prepara maicutele din Moldova

17:55, 02.05.2024 - Mai sunt cateva zile pana la Paște, iar gospodinele sunt toi cu pregatirile pentru masa de Paște. Acest desert are nevoie de multa indemanare și respectarea unor pași importanți. Maicutele din Moldova au o rețeta speciala de cozonac pentru Paște. Ele pastreaza cu sfintenie obiceiurile stravechi, moștenite…

O teorie controversata: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucataria italiana nu exista”, afirma un istoric culinar

19:35, 28.04.2024 - Un istoric culinar a starnit controverse dupa ce a afirmat ca bucataria italiana nu exista, declanșand astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor si atragandu-si dezaprobarea conationalilor sai.

Cite kg de tuberculi de cartofi vor primi locuitorii din Ștefan Voda

19:10, 26.04.2024 - Este vorba de cetațeni din majoritatea localitaților rurale din raionul Ștefan Voda care beneficiaza in total de o cantitate de peste 81 de mii kg de tuberculi. Asta dupa ce Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultura (FAO) in Republica Moldova, in colaborare cu Agenția Austriaca…

Care este cea mai buna faina pentru cozonac? Multa lume nu știe și face o mare greșeala care strica aluatul definitiv

22:10, 25.04.2024 - In ultimii ani, firmele de morarit și panificație au scos pe piața o multitudine de tipuri de faina, in funcție de produsele pe care doriți sa le gatiți, astfel incat puteți gasi gata ambalata faina pentru cozonac, biscuiți, foitaj, semialba, alba, neagra.Cea mai buna faina pentru cozonac. Categorii…

Rețetele tradiționale cunoscute in toata lumea: Mancarurile grecești și influențele orientale

10:20, 25.03.2024 - Bucataria tradiționala a Greciei este unica, insa multe dintre cele mai cunoscute preparate iși au originile in cultura orientala, influențand zona europeana de sud-est, in timp ce altele par a fi stat la baza celor mai cunoscute mancaruri arabești.

Top 7 idei de amenajari care pot crește valoarea casei tale

15:26, 18.03.2024 - Orice casa trebuie privita din doua perspective: un camin, dar și o investiție importanta. Atunci cand vine vorba despre creșterea valorii unei case, exista o serie de amenajari și de imbunatațiri care pot face diferența in ceea ce privește valoarea de revanzare. De la renovari ample, pana la mici ajustari,…

Inflația ramane peste 7%. Ce arata cele mai recente date publicate de INS: lista alimentelor care s-au scumpit cel mai mult

09:25, 13.03.2024 -  Potrivit Institutului Național de Statistica, in februarie 2024, prețurile au crescut fața de luna trecuta pe medie cu +0,8%, un pas ceva mai mic decat in ianuarie, dar inca foarte mare fața de restul Europei. Astfel, in primele doua luni ale anului, in Romania prețurile au crescut deja cu +1,9%, un…

MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea

22:00, 23.02.2024 - MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea Consiliul Local Saliștea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?