Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum tratăm înţepăturile de căpuşă?

Publicat:

Aceasta perioada este cunoscuta pentru o frecventa ridicata a ciupiturilor de capuse care au incidenta in crestere, de la an la an.    sefa sectiei de boli infectioase a , avertizeaza ca aceia care sunt intepati de capuse trebuie sa se prezinte de urgenta la medic pentru ca printr-o astfel de intepatura risca sa se imbolnaveasca de meningoencefalita.

Capusele au tot felul de paraziti in cavitatea bucala si de aceea sunt purtatoarele agentului pathogen care provoaca…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mușcatura de capușa și boala Lyme. Prevenție, diagnostic și tratament

15:05, 26.05.2024 - Conform statisticilor furnizate de Institul Național de Sanatate Publica, bolile transmise prin vectori reprezinta peste 17% din totalul bolilor infecțioase la nivel mondial, cauzand peste 700000 de decese anual. Cele mai frecvente boli transmise prin vectori includ: borrelioza Lyme, encefalita (TBE),…

Cum recunoști cu ușurința „capușa singuratica” - o specie extrem de agresiva: „Transmite boli periculoase”

15:40, 09.05.2024 - Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt ce le face un subiect de preocupare pentru cei care petrec timp in zonele in care aceste insecte sunt prezente.„Unul dintre cele mai mari…

„Capușa singuratica”, specia extrem de periculoasa. Cum o recunoști

12:50, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

„Capușa singuratica”, specia extrem de agresiva și periculoasa. Cum o recunoști

12:45, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Primul semn ca ai fost mușcat de o capușa. Ce este important sa faci la 21 de zile

18:30, 05.04.2024 - Capușele sunt paraziți care se hranesc cu gazdele cu sange cald, mușcandu-le. O mușcatura de capușa poate infecta oamenii și animalele cu bacterii, virusuri și organisme formate dintr-o singura celula care pot cauza boli. Unele dintre aceste afecțiuni pot fi foarte grave. Iata care este primul semn…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Decizie revoltatoare in justiție: Ultimii inculpați din dosarul șpagilor de la spitalul Mavromati scapa de arest

09:45, 08.03.2024 - Fostul manager al Spitalului Judetean „Mavromati”, economista Doina Caba, fostul director de ingrijiri Coca Stela Crișmaru și secretara Mirela Gabriela Focșa, au scapat din arestul IPJ Suceava dupa 55 de zile.Dosarul in care sunt anchetate cele trei femei a ajuns in atenția publicului in luna decembrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?