Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum și-a argumentat Curtea Constituțională decizia despre limba rusă

Publicat:

CHIȘINAU, 21 ian – Sputnik. Curtea Constituționala (CC) și-a argumentat decizia din 21 ianuarie, prin care declara neconstituționala Legea cu privire la funcționarea limbilor, și prin faptul ca articolul 13 din Constituție recunoaște doar o singura limba de stat și nu conține sintagma „limba de comunicare interetnica”. Decizia integrala a CC poate fi citita pe site-ul instituției. © Sputnik / Mihai CarausReacția PSRM la decizia Curții Constituționale vizand limba rusa

„Așadar, tratamentul preferențial al limbii ruse in comparație cu celelalte limbi ale minoritaților etnice, prin poziționarea…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Este OFICIAL! Șoferii cu categoria B pot conduce și scutere de 125 cmc

17:05, 20.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, ca neintemeiata, sesizarea depusa de presedintele Klaus Iohannis privind ordonanta de urgenta care le permite posesorilor de carnet categoria B sa conduca scutere.Legea transmisa catre promulgare completeaza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile…

CCR le da o veste soferilor

15:10, 20.03.2024 - Curtea Constitutionala a respins, miercuri, ca neintemeiata, sesizarea depusa de presedintele Klaus Iohannis privind ordonanta de urgenta care le permite posesorilor de carnet categoria B sa conduca scutere. Legea transmisa catre promulgare completeaza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice…

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Rep. Moldova. Eșec al socialiștilor și comuniștilor la Curtea Constituționala

15:51, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a decis marți ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislația tarii, inclusiv in Constituție. Bogdan Aurescu saluta decizia magistraților care au respins sesizarea depusa de deputații socialiști și comuniști, informeaza Radio Chișinau.

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis mentinerea sintagmei „limba romana” in legislatia Republicii Moldova

19:00, 11.03.2024 - Sintagma „limba romana” va fi utilizata in continuare in toata legislatia din Republica Moldova, inclusiv in legea fundamentala. Magistratii Curtii Constitutionale de la Chisinau au respins luni sesizarea depusa anul trecut de un grup de deputat socialisti si comunisti, dupa ce Parlamentul Republicii…

(video) „Limba de stat a RM este limba romana”. CC a respins parțial sesizarea deputaților Voronin, Greceanii și Batrincea

18:40, 11.03.2024 - Curtea Constituționala a pronunțat, astazi, Hotararea nr. 9 privind controlul constituționalitații Legii nr. 52 din 16 martie 2023, pentru implementarea considerentelor unor hotarari ale CC. Astfel, Inalta Curte a verificat Legea care stabilește denumirea „limba romana” ca limba de stat a Republicii…

Victorie, la Chișinau! Sintagma ''limba romana'' ramane in intreaga legislatie a Rep. Moldova, inclusiv in Constitutie

18:00, 11.03.2024 - La sfarsitul lunii martie anul trecut, deputatii Blocului Comunistilor si Socialistilor (BCS) au depus o sesizare la Curtea Constitutionala prin care solicitau verificarea constitutionalitatii deciziei de schimbare a denumirii limbii de stat, din moldoveneasca in romana, in toata legislatia din Republica…

Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Limba romana apare in toata legislația Republicii Moldova

15:21, 11.03.2024 - Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Legea cu privire la inlocuirea sintagmei „limba moldoveneasca” cu „limba romana” in toata legislația Republicii Moldova, inclusiv in Constituție, a fost declarata constituționala. Hotararea a fost pronunțata cu puțin timp…

Cu „Legea fugarilor”, la CCR (update)

13:26, 21.02.2024 - UPDATE Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 13 martie, dezbaterile pe sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu „Legea fugarilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la finalul anului trecut, in urma convocarii Sectiilor Unite, cu participarea a 88…


Ce parere ai despre aceasta stire?