Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum faci cea mai bună salată orientală: ingrediente secrete pentru un gust delicios

Publicat:

Iata ce nota autorul despre aceasta salata: „«Orientala» o numesc doamnele ardelence de la oras si de la sat (…). Nu e propriu-zis o salata, ci un acompaniament ardelenesc, acrisor pentru friptura de miel sau alta carnarie.
, in iunie ori in septembrie, cand e puzderie de flori de bostan si sunt prea multe sau nu-i rost sa mai rodeasca, salata de cartofi se da la masa cu prajitura de flori. Carnoase si fragede, florile de dovleac ingrijit culese se dau prin aluat moale de clatite si se prajesc in untura. Am gustat, sunt nemaipomenite! Unii, de la alta scoala si de pe alta strada…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai simplu truc pentru ca salata verde sa ramana proaspata chiar și o saptamana. Sigur nu te-ai fi gandit la asta

08:45, 15.05.2024 - Salata este verde foarte delicioasa și un ingredient esențial in rețelele sanatoase. Din pacate, daca nu o consumam intr-un timp scurt, prospețimea ei dispare, iar odata cu ea și gustul. Trucul simplu care te va ajuta sa pastrezi sala verde proaspata Salata verde este un ingredient esențial pentru aproape…

Rețeta de salata de fasole verde cu iaurt și usturoi. Un preparat perfect pentru acest sezon

11:15, 10.05.2024 - Pentru a te bucura de un preparat perfect pentru acest sezon al anului, atunci gatește rețeta de salata de fasole verde cu iaurt și usturoi. Este un preparat care va reuși sa te surprinda placut și cu siguranța il vei gati mai des. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Ce adauga chefii in salata orientala de post pentru un gust magnific

18:06, 19.04.2024 - Salata orientala este o alegere delicioasa in perioada in care renunțam la carne, iar secretul este unul la care nu te-ai fi gandit. Ce adauga chefii in salata orientala de post pentru un gust magnific, o textura cremoasa și un plus de savoare. Iata secretul.  Ingredientul secret din salata orientala…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Ce contine salata verde din Lidl, Carrefour si alte magazine. Specialistii avertizeaza, ce pericol ascunde

20:10, 29.03.2024 - Este unul dintre cele mai cumparate produse, aproape ca nu lipsește din coșurile de cumparaturi, mai ales in lunile de primavara și vara, dar cati romani știu ce contine salata verde din Lidl, Carrefour si alte magazine? Semnalul de alarma transmis de specialiști. Un studiu cu concluzii neașteptate…

Doua greșeli care strica salata orientala. De asta nu are gustul ca la mama acasa

00:05, 29.03.2024 - Salata orientala este una dintre mancarurile preferate de romani. Pe langa gustul delicios, aceasta salata ofera organismului și nutrienții necesari. Pentru a o gati ca la carte, trebuie sa țineți cont de anumite trucuri. Multe gospodine fac greșeli majore atunci cand o prepara, iar rezultatul nu este…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…


Ce parere ai despre aceasta stire?