Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum alegi pepenii galbeni, vinetele şi roşiile perfect coapte

Publicat:

Poate fi destul de neplacut sa ajungi acasa si sa constati ca legumele sau fructele cumparate sunt fie prea coapte, fie crude si imposibil de consumat.

Uneori, culoarea este cea care ne ofera indicii despre cat de coapte sunt vegetale. Alteori, textura, greutatea sau mirosul ne ajuta sa facem alegerea potrivita. Iata cateva repere in alegerea a 12 legume si fructe:

Pepenele galben cantalup

Aceasta varietate de pepene galben ar trebui aleasa in functie de greutate si de miros. Cand este copt perfect, pepenele este greu si emana un miros placut, dar nu foarte puternic…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum alegem carnea de miel pentru masa de Paște. Secretele au fost dezvaluite, la ce trebuie sa fim atenți

03:00, 02.05.2024 - Asta, pentru ca exista semne clare ca aceasta carne ar fi alterata, dupa cum anunța și specialiștii. Taierea mielului de Paște era un obicei cunoscut in multe zone ale țarii in trecut, cu toate ca romanii in general prefera carnea de porc sau de pui. Pentru romani consumul de carne de miel are o simbolistica…

Bijuterii care pot ramane moștenire, noul trend in țara noastra

10:35, 27.04.2024 - Vanzarile de bijuterii cu diamante au explodat in Romania in ultimii 6 ani. Cele mai valoroase pietre sunt adevarate capodopere, lucrate pana la cele mai mici detalii. Iar potențialul din țara noastra a fost vazut de oamenii din afaceri din intreaga lume."Eu din copilarie am inceput ca bijutier cu diamante…

Ce spune Adrian Caciu despre prețul legumelor din Piața Obor

17:50, 13.04.2024 - Ce parere are Adrian Caciu in legatura cu prețul legumelor din Piața Obor? Ministrul a fost acolo și a decis sa compare prețurile cu cele din ultimii ani. „Prețuri astazi, Piata Obor. Aș intreba (nu ca nu aș cunoaște raspunsul dar ma gandesc ca unii dintre cei carora ma adresez ar putea ieși din ipocrizia…

La ce sa fii atent cand cumperi carne de pui din supermarket. Trucuri folosite de retaileri pentru a te pacali sa cumperi marfa proasta

23:16, 12.04.2024 - Chiar daca aspectul exterior al carnii poate sa para similare in majoritatea cazurilor, exista metode și indicii prin care poți face diferența și sa recunoști un produs proaspat. Alegerea carnii de pui proaspete nu doar asigura siguranța alimentara a familiei tale, dar și gustul și valoarea nutritiva…

Alegeri moderne in materie de butoni mobila – care sunt tendințele pentru 2024?

17:05, 02.04.2024 - Tendințele in designul interior se schimba constant, iar anul 2024 nu face excepție. Accesoriile pentru uși și piese de mobilier care vizeaza butonii și manerele, sunt un element important al designului. In același timp, sporesc și funcționalitatea mobilierului. Alegerea butonilor potriviți schimba…

Cum sa restaurezi și sa consolidezi o cladire folosind caramida?

15:50, 15.03.2024 - Caramida, un material de construcție vechi de mii de ani, este compusa in principal din argila arsa. De-a lungul istoriei, caramida a fost aleasa ca material principal in construcții datorita durabilitații și rezistenței sale. In funcție de necesitațile specifice de construcție, caramizile sunt disponibile…

Aurul Roz, eleganța și rafinament in bijuteria contemporana

16:05, 14.03.2024 - Aurul roz, cu nuanțele sale calde și stralucirea subtila, a caștigat un loc de cinste in lumea bijuteriilor, fiind alegerea predilecta pentru cei care doresc sa adauge o nota de eleganța și distincție garderobei lor. Acest metal prețios, prin nuanța sa unica și prin versatilitatea cu care se imbina…

Ce prețuri au fost azi in Piața Centrala din Turda? Cat costa ceapa, ridichile, roșiile, vinetele, strugurii, merele, ciupercile?!

16:40, 26.02.2024 - In piața centrala din Turda gasiți diverse legume și fructe, de sezon sau nu, romanești sau din import, iar prețurile care au fost azi le puteți afla mai jos. De exemplu, ceapa roșie era 5 lei/kg, in timp ce ceapa alba era ceva mai scumpa, respectiv 7 lei/kg. Hreanul unguresc, de calitatea I-a, era…


Ce parere ai despre aceasta stire?