Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afectează cofeina structura creierului – ce au descoperit cercetătorii

Publicat:

BUCURESTI, 17 feb – Sputnik. Cei care consuma in mod regulat cofeina pot prezenta o scadere a volumului substanței cenușii, potrivit unui studiu realizat de cercetatori elvețieni. Totusi, aceste repercusiuni asupra zonei responsabile de consolidarea amintirilor sunt reversibile. © CC0 / Pixabay / klimkinStudiu: Savanții bat alarma - Țigarile provoaca mai multa insomnie decat cafeaua

Consumul regulat de cofeina poate schimba structura creierului, se precizeaza intr-o declaratie despre rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Basel.

Aproximativ douazeci…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

„Cu un zambet mai aproape de sanatate!” – Campanie de informare și prevenție a sanatații orale

11:00, 04.03.2024 - In luna martie se deruleaza campania de informare, educare, comunicare „Cu un zambet mai aproape de sanatate!” a carei tema urmarește sa atraga atenția asupra importantei sanatatii orale ca parte a sanatații generale și cunoașterea metodelor adecvate de prevenire a afecțiunilor oro-dentare. Aceasta…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?