Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cu istoria, la lumină

Publicat:

Promovarea culturii si a istoriei românesti a fost gândita pe doua coordonate, în cadrul unui demers sincretic: arta vizuala si istoria. Astfel, artistii , , , , , , si au construit propriile lor discursuri vizuale, în jurul artefactelor identificate în santierul arheologic, prin cele circa 60 de lucrari de la de Istorie a României. Acestea fac parte din expozitia temporara de pictura &"Sarmizegetusa&",…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Eveniment din istoria Marinei Militare a Romaniei: 16 aprilie 1944, ziua in care s-a scufundat bricul Mircea

12:45, 16.04.2024 - Muzeul National al Marinei Romane din Constanta a adus aminte, prin intermediul paginii de Facebook, de cei 80 de ani de la scufundarea bricului "Mircea". Pe 16 aprilie 1944, aflat in portul Galati ca infirmerie plutitoare si depozit de medicamente, bricul a fost lovit in plin de o bomba, in timpul…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Femei celebre din istoria Clujului. De la aviație și arta la știința, feminitatea in lumina istoriei.

11:11, 07.03.2024 - Orașul Cluj-Napoca ascunde in adancurile sale nu doar povești arhitecturale și evenimente politice, ci și povești de curaj și reușite remarcabile ale femeilor care au contribuit la conturarea identitații acestui loc.

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Concurs de caligrafie cu premii, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

11:05, 05.03.2024 - Muzeul Național al Bucovinei organizeaza a IV-a ediție a proiectului de educație muzeala - concurs de caligrafie cu premii, intitulat „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei".Organizatorii spun ca in era tehnologiei este important sa ne amintim de ...

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?