Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(Corespondenţă)Opoziţie a 12 state UE, inclusiv România, faţă de transferul fondurilor de coeziune către statele mai bogate

Publicat:

Romania si inca 11 state membre ale UE, plus Croatia, au prezentat marti, in (CAG) de la Luxemburg, o declaratie in care isi exprima opozitia fata de orice mecanism care ar duce la transferul de fonduri de coeziune dinspre statele mai sarace catre cele mai bogate in viitorul cadru financiar multianual 2014-2020.



Statele membre semnatare ale declaratiei sunt Romania, Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia si Slovenia, carora li s-a adaugat Croatia, care va…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania a semnat declarația comuna privind viitorul politicii de coeziune

14:40, 16.05.2024 - Pentru a veni in intampinarea preocuparilor Comisiei Europene privind viitorul politicii de coeziune, Președinția ceha a Grupului Vișegrad a organizat, in perioada 13-14 mai 2024, reuniunea miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune din Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croația, Estonia,…

Ziua Europei, sarbatorita in stil mare

09:15, 09.05.2024 - Europa e in sarbatoare. Astazi, ca in fiecare an din 1985 incoace, europenii sarbatoresc pacea și unitatea pe Batranul continent. Data de 9 Mai marcheaza aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”.     La 9 mai 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea…

Se schimba polii de putere din Europa: Romania și alte state din regiune ajung din urma Germania

08:55, 02.05.2024 - Pe data de 1 mai s-au implinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale si de Est - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte doua sunt Cipru si Malta. Din urma vin tare Romania și Bulgaria, care și-au triplat…

20 de ani de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene

13:50, 01.05.2024 - Se implinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țari. Este vorba de Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia. Pe linga 10 membri noi, Uniunea Europeana s-a ales cu 73…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

De duminica, romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Spatiul Schengen / 17 aeroporturi si 4 porturi maritime vor opera in conditii Schengen / Conditii de calatorie pentru minori / Ce se intampla in aeroporturi

10:55, 30.03.2024 - Controalele la frontierele aeriene (aeroporturi) si maritime (porturi la Marea Neagra) se elimina, iar persoanele se vor putea deplasa catre sau dinspre alte state Schengen fara a fi supuse controalelor de frontiera.  Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croatia, Danemarca,…

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…


Ce parere ai despre aceasta stire?