Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de carne roșie și mezeluri crește riscul de cancer intestinal

Publicat:

Specialiștii trag un semnal de alarma asupra consumului de carne rosie care, potrivit ultimelor cercetari, ar crește riscul de cancer intestinal.

recomanda scaderea consumului de carne rosie - vaca, porc si miel - si evitarea mezelurilor, precum sunca si salamul. Pentru ca ambele tipuri de carne fac sa creasca riscul aparitiei cancerului intestinal, oamenii ar trebui sa se gandeasca serios sa reduca consumul acestor alimente.

Potrivit specialiștilor, consumul de carne roșie ar trebui sa fie limitat la 500 de grame saptamanal și mezelurile excluse pe…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O bacterie ”mancatoare de carne”, alerta roșie in Japonia. Ce este și de unde vine?

00:15, 31.05.2024 - O bacterie ”mancatoare de carne””, mortala in 30% dintre cazuri, mutilanta pentru supraviețuitori. Aceasta e noua panica sanitara in Japonia, dupa anii inspaimantatori de Covid. Specialiștii niponi spun ca intre cele doua epidemii este o legatura. Termenul de bacterie care mananca carne trebuie explicat.…

Poliția: limita de viteza, crește riscul producerii unui accident rutier

11:41, 30.05.2024 - Polițiștii din nordul țarii au stopat o mașina condusa de o femeie de 37 de ani din Balți. Aceasta se deplasa prin satul Sadovoe, municipiul Balți, cu viteza de 118 km/h, noteaza Noi.md. Șoferița urmeaza sa fie sancționata cu amenda de pina la 2500 de lei, cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule…

Clujul, printre zonele cu o mare concentrație a unui gaz cu efecte devastatoare pentru sanatate. Substanța crește riscul de cancer pulmonar

13:20, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar duce la aproape 20% din decesele legate de afecțiuni oncologice, numarul acestora fiind surprinzator de ridicat și in cazul nefumatotorilor. Un factor care ar putea duce la aceste imbolnaviri este radonul, un gaz incolor și inodor, care se formeaza prin descompunerea materialului…

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

Postul intermitent cu peste 16 ore de pauza alimentara crește cu 91% riscul de deces cardiovascular

16:55, 26.03.2024 - Un studiu efectuat pe peste 20.000 de adulți a constatat ca cei care au urmat un program de post intermitent cu limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au avut un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit American Heart Association.

Un virus mortal a suferit mutații și exista riscul sa se transmita de la animal la om! Specialiștii trag un semnal de alarma

19:20, 13.03.2024 - Un virus mortal a suferit mutații și exista acum un risc semnificativ de transmitere de la animale la oameni! Specialiștii trag un semnal de alarma cu privire la aceasta infecție periculoasa care amenința.

Un Dom Perignon sau o apa?

15:40, 13.03.2024 - Dom Perignon, coniac, Captain Morgan, ai de unde alege cand vine vorba de barul din propria locuința, nu-i așa? Atunci, probabil ca la finalul saptamanii te regasești in categoria persoanelor carora le place sa se destinda pe canapea sau pe terasa cu un pahar de alcool.  Dar ce zici daca renunți la…


Ce parere ai despre aceasta stire?