Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Confederaţia sindicală Cartel Alfa solicită guvernanţilor şi Legislativului „impunerea unei obligaţii legale a administratorilor de fonduri din Pilonul II de pensii de a asigura o rentabilitate minimă a activului acumulat, peste rata inflaţiei

Publicat:

  „Atragem din nou atentia asupra urmatoarelor aspecte, din punctul nostru de vedere, complet anormale, privind sistemul de pensii obligatoriu administrat privat: de Pensii este obligata sa incarce conturile la pilonul II, chiar si pentru persoanele ale caror angajatori NU au virat contributia pentru pensie (CAS); Acest lucru prejudiciaza sistemul public de pensii (pilonul I); Cei care contribuie la Pilonul II, prin prevederile si viitoarele norme de aplicare a noii legi a pensiilor, vor avea punctajul redus proportional, dupa noua formula de calcul. Se vorbeste despre pensia din…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii care vor avea pensii mai mari cu 90% din septembrie. Anunțul pe care trebuie sa-l știe milioane de pensionari

08:35, 22.05.2024 - In contextul noii legi a pensiilor, precum și a normelor de calculare și recalculare, CNPP și Ministerul Muncii vorbește despre romanii care vor avea pensii mai mari cu 90% din septembrie. Dar asta se va intampla in anumite condiții pentru milioane de pensionari. Legea pensiilor și majorarile de pensii…

Noua lege a pensiilor 2024. Pensia pe care o va incasa un roman dupa 35 de ani de munca

12:46, 20.05.2024 - Calculele detaliate arata ce pensie va primi un roman dupa 35 de ani de munca, in contextul adoptarii noii legi a pensiilor in Romania. Mulți romani, dupa ce au cotizat timp de 35 de ani, iși primesc pensia pentru aproximativ 12 ani dupa retragerea din activitate, ceea ce inseamna ca nu iși recupereaza…

Pensia pe care o va incasa un roman dupa 35 de ani de munca

13:56, 19.05.2024 - Calculele detaliate arata ce pensie va primi un roman dupa 35 de ani de munca, in contextul adoptarii noii legi a pensiilor in Romania. Mulți romani, dupa ce au cotizat timp de 35 de ani, iși primesc pensia pentru aproximativ 12 ani dupa retragerea din activitate, ceea ce inseamna ca nu iși recupereaza…

Greva angajaților din Guvern poate sari in aer: Sindicaliștii din Parlament intra tare și acuza ca au salarii mici!

18:41, 14.05.2024 - Sindicatele functionarilor publici din Parlamentul Romaniei si ale personalului contractual isi declara solidaritatea deplina cu protestul angajatilor Secretariatului General al Guvernului, referitor la nivelul salarial scazut raportat la importanta atributiilor. Aceeasi situatie este inregistrata si…

LEGEA PENSIILOR Romanii care se pot pensiona mai repede din 2024

14:00, 08.05.2024 - Noua lege a pensiilor prevede numeroase modificari ale sistemului de pensii. Printre acestea se numara și reducerea varstei de pensionare pentru anumite persoane. The post LEGEA PENSIILOR Romanii care se pot pensiona mai repede din 2024 first appeared on Informatia Zilei .

Romanii care nu vor primi niciun ban in plus la pensie, dupa recalculare. Anunțul lui Daniel Baciu: ”Pensia va ramane pe loc pentru un an!”

00:05, 28.03.2024 - Pensiilor tuturor seniorilor au crescut de la 1 ianuarie 2024. Insa nu se va intampla același lucru de la 1 septembrie. Și asta deoarece doar o parte din pensionari vor primi majorari dupa recalculare.

Legea pensiilor 2024. Se iau in calcul noi venituri obținute in campul muncii pentru ca pensiile sa creasca

19:05, 21.03.2024 - Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a explicat in cadrul unei intervenții televizate care este noutatea din legea pensiilor care le va aduce mai mulți bani romanilor.Baciu a punctat ca in procesul de recalculare se va ține cont și de veniturile brute care includ și sporurile cu caracter…

Top trei cele mai mari pensii din Romania. Liderul primește aproape 100.000 de lei lunar. Paradoxal, nu este un „special”

15:00, 17.03.2024 - Fericitul posesor al celei mai mari pensii din țara noastra se poate lauda ca a contribuit activ la sistemul de asigurari sociale romanesc, intrucat suma pe care o incaseaza in fiecare luna este obtinuta strict pe baza de contributivitate.Cea mai mare pensie din Romania se ridica la suma bruta de 108.627…


Ce parere ai despre aceasta stire?