Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Compass: misterul „gripei ruse” și legătura sa cu COVID-19

Publicat:

Profesorul Sally Carraher de la Departamentul de Antropologie al Universitații din , expert in istoria gripei ruse și co-editor al carții „De la miasma la microscoape: Gripa rusa in Hamilton” (2011), este invitatul de astazi al emisiunii Compass. Cartea ei ofera perspective și descoperiri interesante remarcabile ale acestei enigme. Unii oameni de știința cred ca misterioasa „gripa rusa” a fost de fapt un coronavirus. Aceasta boala respiratorie a aparut in Rusia și apoi s-a raspandit rapid pe tot globul, declanșand cel puțin trei valuri de infecție pe parcursul mai multor ani și…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pandemia a trecut, „sechelele” raman! AstraZeneca recunoaște ca vaccinul sau are un efect secundar grav

09:00, 02.05.2024 - AstraZeneca a recunoscut pentru prima data ca unul dintre efectele secundare ale vaccinului sau impotriva Covid-19 ar putea fi sindromul de tromboza cu trombocitopenie (TTS). Producatorul de medicamente a fost dat in judecata in cadrul unei acțiuni colective in legatura cu afirmațiile, potrivit carora…

Planul lui Ilan Sor: Federalizarea Republicii Moldova

21:45, 24.04.2024 - Oligarhul fugar Ilan Sor s-a pronuntat pentru transformarea Republicii Moldova intr-o federatie, in care Tiraspolul si Comratul sa fie puse pe picior de egalitate cu Chisinaul, relateaza miercuri Ziarul National din Chisinau. In acelasi timp, limba de comunicare in Republica Moldova ar urma sa fie rusa,…

Urme ale virusului gripei aviare au fost depistate in laptele pasteurizat din SUA. Ce spun autoritațile

11:30, 24.04.2024 - Particule virale de H5N1, virusul gripei aviare, au fost gasite in „lapte provenit de la animalele afectate, in sistemul de prelucrare si la raft”, a anunțat marți Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), intr-un comunicat citat de AFP, relateaza News.ro.Autoritațile precizeaza…

Slovacii iși aleg sambata președintele, intr-un scrutin profund divizat pe tema sprijinirii Ucrainei

17:21, 23.03.2024 - Slovacii voteaza sambata, 23 martie, in primul tur al alegerilor prezidentiale, un scrutin care pare a fi o confruntare intre un reprezentant al taberei de guvernamant apropiat de Rusia si un candidat proucrainean sustinut de opozitie, scrie AFP, preluata de Agerpres.Conform sondajelor, presedintele…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Vladimir Putin a facut baie de mulțime inaintea alegerilor din Rusia: Oamenii i-au strigat numele, iar o femeie l-a sarutat pe obraz

10:05, 06.03.2024 - Cu cateva zile inaintea alegerilor prezidențiale din Rusia, Vladimir Putin este in plina campanie electorala, campanie care este doar un exercițiu de imagine. Președintele rus a facut o baie de mulțime, iar oamenii i-au strigat numele și au fost nerabdatori sa il atinga.

Fiscul blocheaza conturile bancare și pentru restanțe de 200 de lei

09:10, 23.02.2024 - In incercarea de a strange tot mai mulți bani la buget, Fiscul e cu ochii pe toate datoriile romanilor. Inclusiv cei care au restanțe mici sunt vizați de autoritați. Oamenii au la dispoziție aproximativ doua saptamani sa iși plateasca datoriile, altfel se trezesc cu conturile blocate. Experții fiscali…

Pesimismul caștiga teren printre europeni: Doar unul din zece crede ca Ucraina poate invinge Rusia (sondaj)

14:20, 21.02.2024 - Doar unul din zece europeni crede ca Ucraina poate invinge Rusia, potrivit unui sondaj. Experții spun ca, pe baza acestor constatari, politicienii UE ar trebui sa adopte o abordare mai „realista”, care sa se concentreze pe stabilirea modului in care poate fi obținuta pacea, transmite euronews.com.


Ce parere ai despre aceasta stire?