Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Dobrogea inaintea Primului Razboi Mondial (III). Liga Culturala, visul Romaniei Mari si memoriile lui Vasile Parvan

Publicat:

Trecem astazi adesea pe din Constanta iar in vecinatatea Hartii cu mozaic a Dobrogei antice, chiar langa zidurile Tomisului de secol VI d.H, intalnim statuia lui 1882 1927 . Este un bust creat de sculptorul si dezvelit in 1957.Din pacate, putini dintre constanteni cunosc astazi cat de important a fost Parvan pentru Dobrogea sau care a fost rolul sau in actiunea de promovare a incredibilului patrimoniu cultural istoric dintre Dunare si Mare. Nu vom ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un profesionist dedicat tuturor comunitatilor tulcene: Roman Jora s-a stins din viata! Povestea maestrului coregraf fara egal si al culegatorului de folclor dobrogean

17:01, 11.04.2024 - In 1997 a devenit maestru coregraf al Ansamblului Folcloric Baladele Deltei din Tulcea El a publicat in anul 1982 primul volum al cartii "Folclor coregrafic nord dobrogean", aparut la Comitetul pentru Cultura, Tulcea. In anul 2006 a aparut volumul 2, la editura "Ex Ponto" din Constanta. La aceeasi editura,…

ZIUA LIVE: Candidatul USR la Primaria Mangalia, Semiran Abdurefi – Oamenii din Mangalia trebuie sa aiba curaj, sa isi urmeze visul

17:05, 10.04.2024 - Sunt presedintele USR Mangalia si am incercat in paralel cu activitatea din CJC sa ajut oamenii din Mangalia si din zonele limitrofe" "Este nevoie de locuri de munca. O buna parte din populatia din Mangalia lucreaza in Santier. In acest moment Santierul este in colaps, nu are proiecte". Municipiul Mangalia…

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent in judetul Constanta, participant la sapaturile de la Histria si Capidava

17:10, 08.04.2024 - In timpul studentiei, a facut cunostinta cu esenta meseriei de arheolog pe pamantul Dobrogei, la Histria, unde a participat la sapaturi. Mai tarziu, in calitate de muzeograf ndash; arheolog a fost prezent la sapaturile de la Capidava Nascut in Oltenia, la Craiova, in ziua de 4 martie 1929, Florian Anastasiu…

Fortele Navale Romane, exercițiu uriaș in Marea Neagra. Participa peste 2.200 de militari

09:11, 08.04.2024 -  Fortele Navale Romane organizeaza, in perioada 8 - 21 aprilie, exercitiul multinational „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate si partenere, precum Bulgaria, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Tarilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia si Statele Unite…

Seceta pedologica in judetul Constanta. Continutul de umiditate din sol, in limite deosebit de scazute

21:30, 18.03.2024 - La data de 18 Martie 2024, in cultura graului de toamna, aprovizionare cu apa a solului pe adancimea 0 100 cm, prezinta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Crisana, Banat si Oltenia, in cea mai mare parte a Transilvaniei, Munteniei si a Dobrogei, local estul si centrul…

Arhiepiscopia Tomisului, reacție dupa ce IPS Teodosie a lipsit de la intalnirea cu PF Daniel: 'Fiind o situatie grava, urgenta si neasteptata...'

11:10, 29.02.2024 - Arhiepiscopia Tomisului denunța o „conspiratie” creata in mass-media in jurul asa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la sedinta Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, care a avut loc miercuri, este falsa. Arhiepiscopia Tomisului sustine ca Inalt Prea Sfintitul Teodosie…

De ce lipsește IPS Teodosie de la judecata Sinodului: „A fost chemat la Constanța, la capataiul unui fiu duhovnicesc pentru a-l impartași“

09:16, 29.02.2024 - IPS Teodosie nu va fi prezent vineri, 29 februarie 2024 la Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei pentru ca este reținut la Constanța, la „capataiul unui fiu duhovnicesc“.

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?