Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

China ameninţă SUA după vizita unui oficial militar american în Taiwan

Publicat:

China a amenintat SUA cu „reactii legitime”, dupa ce un inalt oficial militar american a facut zilele trecute o vizita in Taiwan, stat pe care Beijingul il considera teritoriu chinez si cu care Washingtonul mentine contacte neoficiale.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doi imparați la marginea a doua razboaie

06:21, 06.05.2024 - Presedintele Chinei, Xi Jinping, a sosit duminica la Paris, iar vizita a inceput deja sa fie intoarsa pe toate fetele.  Macron il intalnește pe Xi: Doi imparați la marginea a doua razboaie, a titrat Politico.eu duminica. Pe fondul unor certuri pe tema mașinilor electrice, coniac și Ucraina, cina președintelui…

Blinken acuza Beijingul de genocid in provincia Xinjiang

23:05, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, conform jurnalul.ro. Raportul anual al Departamentului…

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

Se complica teribil ecuația geostrategica in Ucraina: China furnizeaza informatii Rusiei imagini din satelit pentru atacuri (Bloomberg)

11:45, 07.04.2024 - Washingtonul si-a avertizeaza aliatii ca Beijingul isi intensifica sprijinul pentru Rusia, inclusiv prin furnizarea de informatii geospatiale, pentru a ajuta Moscova in razboiul sau impotriva Ucrainei, scrie Bloomberg, potrivit NEWS.RO.

SUA au luat masurile care vor inflama și mai mult relațiile cu Beijingul: Biden lovește puternic China

17:05, 31.03.2024 - Administratia Biden a revizuit regulile menite sa ingreuneze accesul Chinei la cipuri si echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenta artificiala (AI) din SUA, ca parte a unui efort de a impiedica dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, din cauza preocuparilor legate de securitatea…

Reacția Chinei dupa ce SUA s-au angajat sa susțina Filipine in cazul unei dispute in Marea Chinei de Sud

12:15, 19.03.2024 - China a susținut marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Noi amenințari de la Beijing: SUA nu au „niciun drept” sa se amestece in Marea Chinei de Sud

12:05, 19.03.2024 - China a declarat marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

China schimba discursul pe tema ajutorului militar pentru Rusia: mesajul primit de șeful diplomației ucrainene

17:20, 18.02.2024 - Diplomația chineza susține intr-un comunicat ca Beijingul nu ofera „arme letale” Moscovei, dar nu spune nimic despre alte tipuri de arme, in condițiile in care pana acum susținea sus și tare ca nu sprijina militar partea agresoare din razboiul din Ucraina.


Ce parere ai despre aceasta stire?